Talangen stannar i AIK

Här kommer ett besked som alla AIK-supportrar har väntat på: Robin Kovacs stannar i klubben ytterligare en säsong. Den 18-årige stortalangen kommer dock gällas som en inlånad spelare för numera är det SHL-nykomlingen Rögle som är Kovacs klubb men de tycker att han behöver lite mer tid i allsvenskan innan han är redo för spel på en högre nivå så därför lånas han ut till AIK den här vintern.
- Vi är hemskt glada att Robin spelar hos oss nästa säsong. Självklart hade vi hellre velat att Robin skulle skrivit direkt med AIK, men som det har utvecklats är det här det näst bästa alternativet, säger sportchefen Anders Gozzi till klubbens hemsida.
 
Kovacs draftades av klassiska New York Rangers tidigare under sommaren.
 
Det här är verkligen goda nyheter för AIK, Kovacs var en av lagets bästa spelare förra säsongen och blev utsedd till hela ligans bästa junior - han fick dock inte spela i JVM men om utvecklingen fortsätter så lär han vara given i vinterns trupp. Det är inte bara AIK som gynnas av den här nyheten utan det känns även som andra lag kan dra nytta av att Kovacs är kvar i allsvenskan, han är en väldigt underhållande spelare att titta på och det kan nog locka en del folk till ishallarna.