Viktiga förlängningar i norr

Uppe i de norra Hockeyettanlagen är bredden oftast inte lika vass som nere i söder utan man får förlita sig mer på vissa nyckelspelare och idag har två i den kategorin förlängt sina kontrakt. I Piteå är det forwarden Magnus Isaksson som förlängt sitt kontrakt och han går därmed in på sin tredje säsong i klubben. Förra vintern stod 28-åringen för totalt 48 poäng vilket är en bra siffra och under sina två år i klubben har han hunnit med att noteras för hela 125 poäng vilket är väldigt imponerande.
- Magnus är en oerhört viktig pusselbit i lagbygget. Alla spelare i en trupp är lika viktiga och drar sitt strå till stacken, men att en eller ett par av spelarna besitter Magnus rutin med flera säsonger i SHL och allsvenskan i bagaget gör ju sitt. Dessutom är han en bra kille och en skicklig hockeyspelare också, säger klubbchefen Jonatan Glader till PT.se
 
Isaksson blir utan tvekan en av Piteås nyckelspelare säsongen 2015/16. Foto: Alexander Viktorson
 
En annan klubb uppe i norr som är glada idag är Kalix, man har kommit överens om ett nytt kontrakt med forwarden Christian Nyman som stod för en väldigt lovande debutsäsong i klubben. Den 24-årige Luleåsonen värvades från Halmstad och stod för 14 mål och totalt 28 poäng under sin första säsong i Kalixtröjan och det känns som att han borde få en viktig roll den kommande säsongen.