Allsvensk rutin till Östersund

EFTER MÅNGA RYKTEN SÅ HAR ÖSTERSUND TILLSLUT GJORT KLART MED EN HEMVÄNDARE. 
 
Östersund siktar mot att kunna utmana om en allsvensk plats och idag slog man på stora värvningstrumman när forwarden Nils Bergström presenterades. 
Vi är mycket glada och stola över att ha fått hit Nisse. Att han skriver på ett treårsavtal visar att han menar allvar med att komma hem – en riktig drömvärvning, säger Mikael Eriksson, sportchef i Ööstersund, till OP.se
 
Bergström, som är född i staden, kommer senast från spel i Malmö där han hann spela lite drygt halva säsongen innan en skada stoppade honom från att vara med i bland annat SHL-kvalet mot Leksand men snart ska han vara skadefri och kunna köra på med sin nya klubb igen. Det är verkligen ett bekant ansikte som dyker upp i ÖIK igen, redan säsongen 2006/07 gjorde 30-åringen 28 poäng på lika många matcher och han följde upp det med en ny stark säsong innan det blev en flytt till Italien. 2009 var forwarden tillbaka i Östersund igen och då blev det stor succé med hela 73 poäng vilket gjorde att andra klubbar blev intresserade och det blev en flytt ner till Rögle där han spelade i både allsvenskan och SHL, just allsvensk hockey har det även blivit med Karlskrona, Timrå och nu senast alltså Malmö. 
 
Östersund har en tydlig målbild, man vill ta sig upp i allsvenskan och det här är en värvning som borde öka chanserna. 
 
FAKTA: NILS BERGSTRÖM
Ålder: 30 år. 
Position: Forward. 
Längd/Vikt: 186cm/87kg. 
Statistik den här säsongen: 36 matcher, 1+2=3 poäng, 16 utvisningsminuter (Malmö).
Meriter: Avancemang till SHL (11/12,14/15), DIV1 B:s poängkung (09/10), DIV1 B:s skyttekung (07/08). 33 SHL- matcher, 211 allsvenska matcher.