Fortsatt fördel Modo

IKVÄLL SPELADES DEN TREDJE MATCHEN I KVALMÖTET MELLAN MODO OCH VITA HÄSTEN.

Modo är, precis som förväntat, lite för tunga och starka för Vita Hästen samtidigt som man tar vara på sina chanser. I kvällens match uppe i Fjällräven center hade man en bra period i mitten av den andra perioden då man gick från 1-0 till 3-0 på mindre än en halv minut, Adrian Kempe stod för lagets tredje mål. Vita Hästen har haft svårt att göra mål på Linus Ullmark i Modokassen och det var kämpigt även ikväll men med åtta minuter kvar av den tredje perioden så fick man äntligen in pucken, det var Daniel Åhsberg som stod för målet.

Några fler mål fick vi inte se ikväll utan resultatet blev 4-1 och nu har Modo ett gyllene läge att säkra sin SHL-plats på onsdag då man åker ner till Norrköping för det fjärde mötet mot Vita Hästen. Vi måste lyfta fram Simon Önerud, Modospelaren stod för två mål och spelade även fram till ett av lagets mål ikväll så utan honom hade resultatet kanske sett annorlunda ut. I Vita Hästen gjorde Marcus Eriksson comeback och han spelade drygt 17 minuter men det blev inga poäng från hans klubba ikväll.

MODO - VITA HÄSTEN: 4-1 (1-0,2-0,1-1)
1-0, Simon Önerud (Hedman, Kempe)
2-0, Marcel Hossa (Pettersson, Haataja)
3-0, Adrian Kempe (Önerud)
4-0, Simon Önerud (Djuse)
4-1, Daniel Åhsberg (Pettersson)
Skott: 30-23
Publik: 7163 (Fjällräven center)