INFÖR: Vita Hästen - Modo

IKVÄLL HAR MODO CHANSEN ATT SÄKRA SIN PLATS I SHL MEN DÅ KRÄVS VINST PÅ BORTAPLAN.

Ikväll är det Norrköping och Himmelstalundshallen som är spelplatsen för den fjärde matchen i SHL-kvalet mellan Modo och Vita Hästen, gästerna leder med 3-0 i matcher efter att ha vunnit det senaste mötet med stabila 4-1 där Simon Önerud stod för två av lagets mål. Nyckelspelaren Per-Åge Skröder står fortfarande vid sidan av, hans mor gick nyligen bort och han har därför tagit ett välbehövligt break från matchspelet. 
Trots att det hände nu mitt i kvalspelet har Modo stöttat mig. Det har inte varit något snack från deras sida, inga problem alls. De har förstått min sits och jag är otroligt tacksam över det, säger forwarden till Allehanda.se
 
För Vita Hästen saknas också en viktig spelare, forwarden Alexander Larsson ska ha åkt på en sträckning och missar troligtvis kvällens batalaj hemma i "Himpan". Sedan han anslöt till klubben från Södertälje har han varit en väldigt viktig spelare och hans roll har blivit större ju viktigare matcherna varit. Den allsvenska nykomlingen har haft en väldig otur under kvalspelet, nyckelspelare som Axel Brage och Marcus Eriksson har missat matcher och det är klart att det påverkat lagets spel. Trots det tuffa utgångsläget så har tränaren Niklas Czarnecki inte gett upp SHL-drömmen. 
Det känns att ingen gett upp, den känslan går att ta på här. Det brinner fortfarande i ögonen på spelarna. Hade det inte varit så hade det synts direkt på en sådan här träning, säger han till NT.se på tisdagens träning.
 
Precis som i de tidigare matcherna så känns Modo som en solklar favorit men vi ska minnas att Vita Hästen gjorde en bra match senast de hade hemmaplansfördel och man borde kunna skapa fler chanser än man gjort uppe i Örnsköldsvik. 
 

VAD TROR DU OM KVÄLLENS MATCH?