I fokus: klubbar på framfart i allsvenskan

För några dagar sedan gick jag igenom vilka klubbar jag trodde skulle kunna överraska mest i Hockeyettan och nu är det dags att göra samma sak i allsvenskan. 
 
TIMRÅ 
Förra säsongen gjorde ingen Timråsupporter glad, man hade stora ekonomiska problem och lagets ojämna spel ledde fram till en tiondeplats vilket gjorde att man missade slutspelsserien. Nu ser det lite mer positivt ut, man har fått in två stabila backar i Marcus Bohman och Nicolai Bryhnisveen från Asplöven samtidigt som målvaktsvärvningen av Johan Mattsson från Björklöven kan bli en riktig vinstlott. Utanför isen har man en skicklig tränartrio där man förstärkt med målvaktstränaren Peter Hirsch som följt med Mattsson från Björklöven. Även om man kanske inte blir ett topplag så tror jag att den här säsongen blir mer att glädja sig åt om man hejar på Timrå.
 
VITA HÄSTEN 
Visst, nykomlingen överraskade alla redan förra säsongen och chansen att göra detsamma den här gången är mindre men samtidigt har man lagt en bra grund med sitt lagbygge och det känns som man kommer kunna bli ett lite stabilare lag utan dippar den här vintern. På backsidan har man fått in nyttig rutin i form av Daniel Josefsson (Leksand) samtidigt som Albin Lorentzon får en hel försäsong med laget, förra säsongen var ju mestadels fylld med skador innan backen anslöt till Hästen från AIK. Om vi tittar på forwardssidan så har man fått in en etablerad men ändå fortfarande lovande spelare i Joachim Nermark och Victor Crus-Rydberg tror jag kommer kunna göra en fin allsvensk debutsäsong. Nu när Malmö, Rögle och Karlskrona är i SHL så borde Hästens chanser till en placering bland de fem bästa vara betydligt större än förra säsongen. 
 
TINGSRYD 
Av de tre nykomlingarna från Hockeyettan känns Tingsryd som den vassaste, man har fått in en duktig målvakt i Johannes Jönsson, en stabil back i Adam Åkesson och på forwardssidan har man kvar flera offensiva spelare som tidigare spelat på den här nivån. Just på forwardssidan finns det tre spelare jag är speciellt nyfikna på, kan Éric Castonguay prestera bra även i svensk hockey och kan Joakim Högberg samt Jonathan Johnson ta för sig även på den här nivån? Om vi får positiva svar på dem tre punkterna så tror jag att Smålänningarna kan överraska en hel del tvivlare den här vintern. 
 
 
Mest press att lyckas tycker jag att duon Västerås och Leksand har, den här säsongen var VIK väldigt nära att ta sig upp till SHL medans Leksand stod för en riktigt svag säsong och åkte ur högstadivisionen, den klassiska klubben måste prestera mycket bättre i vinter. Även AIK har en hel del press på sig och måste höja sig jämfört med den gångna säsongen. 
 
Vilket lag tror du kommer överraska mest i vinter?