I Fokus: Klubbar påväg framåt

I Hockeyettan har tappat lite av sin stjärnglans de senaste säsongerna, lag som Sundsvall, Tingsryd och Vita Hästen har varit viktiga för serien men det finns fortfarande flera klubbar kvar som går mot en ljus framtid, och det är just dem jag tänkte prata lite om i det här inlägget. 
 
NYBRO
Just nu är truppen långt ifrån fylld men det känns ändå som den klassiska klubben kan vara påväg mot något bra, man har gjort en välbehövlig upprustning i sin arena och numera har man en av de fräschaste arenorna i hela Hockeyettan (vilket kan vara ett bra lockbete när man värvar spelare). Jag tror kanske inte att man kommer vara med allra högst uppe i toppen av den södra serien men man kan säkert bli en liten outsider om man får ihop ett tillräckligt bra lag. 
 
ÖSTERSUND 
Östersund har, precis som Nybro, en riktigt fin hall och man har som ambition att ta sig uppåt i seriesystemet. Förra säsongen slutade man tvåa i allettan norra innan det blev respass mot Huddinge i playoff 2 men man visade ändå att man har något bra pågång. Kan kanske Östersund bli laget som axlar Sundsvalls mantel i den norra serien? 
 
KRISTIANSTAD 
KIK är en av klubbarna som kommit längst med sitt lagbygge och just har man sjutton kontrakterade spelare i truppen. Förra säsongen visade man prov på ett bra spel innan Tingsryd blev för svåra i playoffspelet, nu är TAIF i allsvenskan och då känns nästan Kristianstad som södra seriens bästa lag (just nu). Som vanligt har man ett flertal offensivt skickliga spelare men man har även några duktiga backar och ett stabilt målvaktspar som borde kunna hjälpa laget att nå långt i vinter, kan det rentav bli spel i kvalserien?
 
Joakim Strandberg borde få en viktig roll i Kristianstad den här vintern. Foto: Alexander Viktorson
 
HUDIKSVALL 
Under åren jag har följt Hockeyettan så har HHC tagit kliv framåt mer eller mindre varje säsong och det känns som klubben är påväg mot något bra, man tog sig till playoff 2 förra säsongen och man borde kunna ta sig minst lika långt den här säsongen. Glysishallen är kanske inte den mest moderna ishallen i Hockeyettan men det brukar lockas relativt mycket publik och Hudik är ett av lagen i den östra serien som det är mest liv kring. Får man in ett par till bra backar så tror jag att man ska kunna stå sig väl även mot starkare lag, offensiven brukar man ha bra koll på i klubben.
 
ÖRNSKÖLDSVIK
Här kommer en doldis, i Ö-vik snackas det mest om Modo men lagens andra lag bygger sakta upp något som kan bli riktigt bra och förra säsongen var ett bra bevis på det (då åkte man ut i playoff 1 mot Piteå). Under våren har flera lovande spelare anslutit till klubben och man har även fått in en vass forward i Jesper Persson. Förra säsongen missade man allettan med två poängs marginal men nu när Sundsvall är borta så borde man kunna komma bland de fyra bästa lagen uppe i norr. 
 
TROJA-LJUNGBY
Troja var inte nöjda men sin säsong men nu blickar man framåt och man gör det med ett starkt lag, flera nyckelspelare har förlängt sina kontrakt och den nye forwardsduon Carl-Johan Svensson & Jonas Pontusson känns som väldigt bra förstärkningar. I Ljungby bygger man en ny ishall och det känns som hela klubben gör sig redo för en återkomst till allsvenskan även om resan såklart blir både tuff och lång. Nu när Tingsryd och Pantern tagit klivet upp till allsvenskan så borde Troja-Ljungby vara mer eller mindre givna uppe i toppen av tabellen. 
 
 
Det finns givetvis fler klubbar som är påväg åt rätt håll men det var dem här som jag tänkte fokusera på i det här inlägget, hur tror du framtiden ser ut för just din klubb?