Talang klar för Vita Hästen

VITA HÄSTEN HAR BESLUTAT SIG FÖR VEM SOM SKA TAMPAS MED AXEL BRAGE I MÅLET. 
 
Den här säsongen storspelade målvakten Axel Brage och utan hans räddningar hade det nog inte gått så bra som det faktiskt gjorde för Norrköpingsklubben. Idag gick klubben ut med vem som kommer att dela målvaktssysslan med honom och valet föll på Linus Söderström, en lovande keeper som lånas in från Djurgården. Den 18-årige Stockholmaren hade en svängig säsong i vintras där det blev spel i allt från Djurgårdens J20-lag till allsvensk hockey med både Almtuna och Södertälje men den här säsongen är siktet alltså inställt på spel i Vita Hästen. 
Han är naturligtvis en stor talang och är väldigt målmedveten. Linus är en ung, ambitiös spelare helt i linje med Vita Hästens kravprofil och han är redo att ta nästa steg i sin utveckling med oss. Att ha Linus hos oss i Vita Hästen kommande säsong känns fantastiskt bra, säger sportchefen Niklas Czarnecki till klubbens hemsida. 
 
 Den lovande målvakten har spelat två olika juniorvärldsmästerskap, senast med J20-landslaget. 
 
Söderström ses som en stor talang och under den gångna säsongen spelade han mycket i J20-landslaget och eftersom han fyller 19 i Augusti så är han aktuell för att även spela i vinterns juniorvärldsmästerskap. I Vita Hästen får han verkligen kämpa för sin speltid men samtidigt känns det som han kan få mer tid ute på isen i Norrköpingsklubben än hemma i Djurgården den konkurrensen är tuff. 
 
FAKTA: LINUS SÖDERSTRÖM
Ålder: 18 år. 
Position: Målvakt. 
Längd/Vikt: 193cm/88kg. 
Statistik den här säsongen: 14 matcher, 90.6% (Djurgårdens J20). 
4 matcher, 90.0% (Södertälje). 
Meriter: Draftad av New York Islanders (2014), J20-Guld (14/15), TV-Puck brons (11/12), 18 juniorlandskamper.