Det händer saker i Hockeyettan

Det har hänt en hel del i Hockeyettan de senaste dygnen, flera klubbar har antingen värvat eller släppt spelare och här kommer en liten sammanfattning av vad som hänt. 
 
Inför derbyt mellan Skövde och Mariestad släpptes nyheten att forwarden Calvin Smith lämnar BOIS, han har inte varit nöjd med speltiden under hösten och siktar nu in sig på nya utmaningar. 20-åringen har spelat 18 matcher och noterats för tre poäng den här säsongen. 
 
En annan klubb i den västra serien som tappar en spelare är Tranås. Målvakten Emil Jidskog har jagats en hel del under hösten och nu står det klart att han flyttar till allsvenska IK Pantern, en klubb han varit aktuell för den senaste tiden. Jidskog har varit en av Hockeyettans bästa målvakter den här säsongen och därför kommer det knappast som en överraskning att klubbar på en högre nivå vill ha honom. Kontraktet med Malmöklubben gäller från och med på tisdag. 
Det känns naturligtvis jättekul samtidigt som det är lite blandade känslor i och med att det är lite tråkigt att lämna det som vi har påbörjat i TAIF. Men det är ju en väldigt bra chans för mig att få stå i Pantern som har ett väldigt intressant lag, säger målvakten till Tranås tidning. 
 
En annan duktig spelare som byter klubb är forwarden Marcus Waldehagen men det är fortfarande oklart vart han hamnar, igår kom dock nyheten att han inte kommer fortsätta att spela i Åker/Strängnäs. Waldehagen är en notorisk poänggörare i Hockeyettan och har gjort elva poäng på tretton matcher under hösten men trots det är hans tid i klubben slut. 
Vi är inte nöjda med hans prestationer. Marcus känner väl också att han inte kommit till sin rätt här. Det är inte klart med någon ny klubb. Han verkar lida lite av motivationsbrist, säger sportchefen Mattias Filander till ekuriren. 
 
Vimmerby föll tungt i derbyt mot Västervik men nu får man förstärkning, det är den offensivt skicklige Markus Modigs som är tillbaka i klubben. Modigs tillhör allsvenska Almtuna men nu vill Uppsalaklubben att han ska "komma igång" i Vimmerby efter att ha varit skadad den senaste tiden. På allsvensk nivå har forwarden inte hunnit presentera sig men i Hockeyettan är han ett välkänt namn, på 99 matcher har 23-åringen noterats för 86 poäng varav 45 varit mål. 
Det är bra för Markus att få tävlingsmatcher efter att han under ett par veckor har tränat med vårt lag, säger Almtunatränaren Niklas Eriksson till klubbens hemsida.