INFÖR: Vita Hästen - Tingsryd

I eftermiddag är det dags för något av ett rivalmöte i Himmelstalundshallen. 
 
Trots att det skiljer lite drygt 30 mil mellan lagen så har mötena mellan Vita Hästen och Tingsryd varit lite speciella, speciellt de senaste säsongerna då man mötts i både playoff och kvalserier men nu blir det första gången på länge som man möts i en grundserie. Hemmalaget har varit ganska ojämna men nu på slutet har de börjat få ordning på spelet och man kommer senast från en 3-0 seger mot Oskarshamn efter att Linus Söderström storspelat och lagkaptenen Henrik Bankelius gjort två mål på kort tid. Just Bankelius har ett förflutet i Tingsryd, mellan 2007-2012 spelade forwarden i klubben och 2010 var han med och spelade upp dem i Hockeyallsvenskan. 
 
Det mesta har gått Tingsryds väg den här säsongen. Foto: Alexander Viktorson
 
 
Tingsryd har varit höstens stora succélag, inför säsongen var man något av ett frågetecken men de flesta av värvningarna har lyckats samtidigt som spelare som var kvar från förra säsongen har visat att dem kan leverera även på allsvensk nivå. Laget kommer senast från en förlust mot Västerås (5-1) men nu hoppas man studsa tillbaka och visa att man är ett av seriens hetaste lag för tillfället. 
- Det bästa med denna serien är att man får chans till snabb revansch, vi brukar dessutom vara bra när vi har förlorat matchen innan så vi hoppas att vi kan studsa tillbaka direkt. Vita Hästen är det enda laget vi inte har vunnit mot i år så vi har dubbel revansch imorgon. I premiären gjorde vi en bra bortamatch mot dem men räckte inte riktigt till, sen på hemmaplan spelade vi oavgjort och dem vann i förlängningen så det har varit jämna matcher båda två, säger forwarden Filip Owesson till klubbens hemsida. 
 
Det är svårt att veta vad man kan förvänta sig, jag har en känsla av att det kommer bli ett ställningskrig under den första perioden, lagen kommer känna lite på varandra innan man vågar gå på attack på allvar. Samtidigt som det borde kunna bli en underhållande match så tror jag inte att vi får se så många mål, båda lagen har två bra målvakter och oavsett vilka lagen väljer att spela med så har man en stabil och bra sista utpost vilket den här statistiken visar: 
Vita Hästens målvakter
Axel Brage, 13 matcher, 92.48% 
Linus Söderström, 10 matcher, 92.70%
Tingsryds målvakter
Wictor Ragnewall, 13 matcher, 92.14%
Johannes Jönsson, 15 matcher, 92.66%
 
Hur tror du att matchen kommer sluta?
 
2
Pelle

Tror är en sak, hoppas en annan...
Jag TROR det blir 2 snabba för Taif som Hästen med stor möda lyckas reducera och kvittera sen vinner ena laget på straffar...

Jag HOPPAS Hästen går ut hårt och har lite flyt och medstuds i första, 3-0 som man försvarar bra i andra, när taif symboliskt drar keepern med 4 min kvar sätter Banka 4:an i tom kasse.

4-0 till Hästen:)

Svar: Du hade rätt i en del av det du trodde på :)
Benjamin Lindkvist

Pelle

Ofta surt att ha rätt, helt eller delvis...