Kvällens resultat i Hockeyettan

Veckan avslutades med en hel del intressanta matcher i Hockeyettan och här kommer en summering av hur det gått i dem. 
 
Kvällens resultat
Norra serien
Kalix - Piteå: 2-5
Kiruna - Vännäs: 6-1
Brunflo - Härnösand: 3-5
Sollefteå - Kovland: 5-0
Östra serien
Haninge Anchors - Visby/Roma: 4-6
Hudiksvall - Wings: 4-0
Tierp - Hammarby: 3-10
Huddinge - Åker/Strängnäs: 2-4
Vallentuna - Väsby: 3-2 (efter förlängning)
Västra serien
Tranås - Skövde: 6-1
Mariestad - Köping: 6-3
Enköping - Grästorp: 5-2
Surahammar - Kumla: 5-7
Borlänge - Lindlöven: 3-1
Forshaga - Arboga: 2-1
Södra serien
Troja/Ljungby - HC Dalen: 3-0
Nybro - Mörrum: 4-3 (efter förlängning)
 
Kvällens vinnare: Hammarby. Lite i bakgrunden av andra lag har Hammarby dykt upp som en allettankandidat och efter kvällens vinst borta mot Tierp (3-10) ligger man bara fem poäng bakom seriefyran Huddinge.
 
Kvällens förlorare: Skövde. Inför säsongen var man topptippade och man har ett bra lag på pappret men man har inte fått ut maximalt och ikväll åkte man på en tung förlust (6-1) borta mot Tranås vilket gör att man är nio poäng från fjärdeplatsen. Laget har utan tvekan mycket press på sig inför onsdagens derby hemma mot Mariestad.. 
 
Kvällens nykomling: Köping. Laget krigade på bra borta mot Mariestad och den matchen kunde ha slutat hur som helst, man ledde efter den första perioden och var med i matchen inför den tredje perioden men sedan orkade man inte riktigt hela vägen. 
 
Kvällens spelare: David Bremer. Tranåsforwarden hade en lyckad dag på jobbet och var inbladad i tre av lagets sex mål i vinsten hemma mot Skövde. 
 
I övrigt kan vi notera att Piteå tog tre viktiga poäng i den norrländska toppstriden, deras vinst borta mot Kalix gör att man bara är fem poäng bakom Östersund. För Kalix blev det en ganska tung förlust, man hade chansen att ta viktiga poäng för att hålla sig kvar på fjärdeplatsen men nu är man på samma poäng som femman Örnsköldsvik och den interna kampen kan sluta hur som helst. 
 
I den östra serien fortsätter den intressanta streckstriden och nu börjar Hammarby blanda sig i den, där hittar vi även Åker/Strängnäs och Haninge Anchors. Några placeringar framför den trion finns formstarka Hudiksvall som tog en fin 4-0 seger hemma mot Wings och den vinsten var till stor del målvakten Simon Nordhs förtjänst, han räddade 23 skott och stod för en fin insats. Det kan vara värt att notera att backen Dallas Jackson var inblandad i två av lagets mål och att forwardsvärvningen Matt Lowry inte fanns med på isen men han borde snart vara med i lagets uppställning. 
 
Viktig seger för Nybro. Foto: sportx8.se 
 
Nere i söder fortsätter Troja/Ljungby att plocka poäng, 3-0 segern hemma mot HC Dalen gör att man bara är en poäng bakom serieledarna Västervik och allettanplatsen är mer eller mindre klar. Nybro har haft en tung höst men ikväll tog man två sköna poäng i hemmamatchen mot Mörrum men man är fortfarande inblandade i bottenstriden och har bara tre poäng till godo på just Mörrum som är sist i serien. 
 
Vad tycker du om ditt lags insats ikväll?
 
1
Mathias

Stabil insats av Hudik, man gjorde det man skulle helt enkelt. Riktigt bra målvaktsspel av Simon och jag skulle vilja säga att Dallas var bäst på plan idag!
Matt kommer att spela nästa match :)