Kvällens resultat i Hockeyettan

Här kommer en summering av kvällens matcher i Hockeyettan. 
 
Kvällens resultat
Norra serien
Örnsköldsvik - Härnösand: 4-2
Östersund - Sollefteå: 8-0
Kovland - Brunflo: 1-2 (efter straffar)
Vännäs - Kalix: 0-3
Piteå - Teg: 6-1
Östra serien
Wings - Södertälje: 1-7
Väsby - Haninge Anchors: 6-3
Åker/Strängnäs - Vallentuna: 2-5
Hammarby - Huddinge: 3-4
Sollentuna - Tierp: 2-3 (efter förlängning)
Västra serien
Köping - Enköping: 4-5
Skövde - Mariestad: 3-5
Arboga - Tranås: 3-2
Lindlöven - Forshaga: 8-2
Kumla - Borlänge: 2-3
Grästorp - Surahammar: 5-3
Södra serien
Vimmerby - Västervik: 2-6
Troja/Ljungby - Kristianstad: 1-0 
KRIF - HC Dalen: 5-1
Mörrum - Tyringe: 1-6
Varberg - Nybro: 3-2 (efter straffar)
Helsingborg - Halmstad: 3-2 (efter straffar)
 
Kvällens vinnare: Mariestad. Två av de andra fyra topplagen förlorade ikväll medans Mariestad tog en skön vinst i derbyt mot Skövde (3-5) och nu är man bara en poäng bakom serieledande Tranås. BOIS har gjort en mycket bättre kvalserie än många trodde inför säsongsstarten. 
 
Kvällens förlorare: Här sätter vi tre lag - Haninge, Åker/Strängnäs och Hammarrby. Den trion hade chansen att närma sig en allettanplats men alla förlorade samtidigt som seriefyran Huddinge vann och nu ser det plötsligt mörkare ut för dem. 
 
Kvällens nykomling: Tyringe. Laget visar att de vill vara kvar i Hockeyettan även efter debutsäsongen, ikväll gjorde man en fin match borta mot Mörrum och nu har man fyra lag bakom sig i tabellen. 
 
Kvällens spelare: Joakim Thelin. Forwarden har fått ett lyft i Västervik och ikväll gjorde han två mål i derbyvinsten borta mot Vimmerby. Laget ligger kvar på förstaplatsen och nu har Thelin noterats för hela 16 mål på nitton spelade matcher vilket gör att han leder skytteligan. 
 
 
Vi får kalla den här onsdagskvällen för en derbykväll, i Skövde spelades klassikermötet mellan SIK och Mariestad och nere i den södra serien tog Vimmerby emot rivalen Västervik i tigerkulan. Dessa matcher var både intressanta och underhållande men vi får inte glömma bort derbyt uppe i Stockholm där Hammarby tog emot Huddinge där talangfabrikens seger var väldigt viktig i kampen om att hålla sig kvar bland de fyra främsta. 
 
Nere i söder såg vi ett intressant men målsnålt möte mellan Troja-Ljungby och Kristianstad där hemmalagets Mattias Åkesson blev stor matchvinnare genom att sätta matchens enda mål och laget behåller därmed sin andraplats medans Kristianstad fortsätter att tappa viktiga poäng och nu är man fem poäng bakom seriefyran KRIF. Just KRIF har varit något av ett doldislag den här hösten men man spelar bra och nu närmar sig allettan med stormsteg vilket känns lite överraskande. 
 
Vad tyckte du om kvällens matcher?