Så gick det i lördagens Hockeyettanmatcher

Under lördagen spelades det fler intressanta matcher i Hockeyettan och här kommer en kort summering av hur det gick i dem. 
 
Lördagens resultat
Norra serien
Kalix - Härnösand: 5-1
Kiruna - Kovland: 5-2
Vännäs - Sollefteå: 5-3
Östra serien
Hammarby - Södertälje: 2-5
Södra serien
KRIF - Vimmerby: 2-4
Troja/Ljungby - Halmstad: 3-1
Varberg - Västervik: 3-7 
 
Kvällens vinnare: Vimmerby. Varje poäng är viktig och speciellt i en så jämn serie som den södra så gårdagens vinst borta mot KRIF (2-4) känns väldigt viktig för smålänningarna som hakar på i toppstriden. 
 
Kvällens förlorare: Hammarby. Stockholmarna hade säkert gärna sett sitt lag vinna när man fick chansen att stå som hemmalag trots att man egentligen spelade borta mot Södertälje men man räckte in till och "Bajen" tappade därmed (tillfälligt) chansen att hänga med i jakten på en plats bland dem fyra främsta, nu har man tre poäng upp till femteplatsen och åtta till fjärdeplacerade Hudiksvall. 
 
Kvällens nykomling: Det här var knappast en toppendag om man håller på någon av Hockeyettans nykomlingar men eftersom Södertälje på sätt och vis är en nykomling så får de kvällens utmärkelse. 
 
Kvällens spelare: Joakim Thelin. Stockholmaren verkar ha fått ett lyft i sin nya klubb och ikväll lyckades han riktigt bra, det blev två mål och en assist i Västerviks 3-7 vinst borta mot Varberg och nu har 23-åringen noterats för 14 poäng på 12 matcher. 
 
Vi får även passa på att lyfta fram Vimmerbyforwarden Simon Dahl som hade en riktigt lyckad dag på jobbet, borta mot KRIF blev det inte mindre än tre mål och han stod även för en assist i 2-4 vinsten. Efter matchen var det väldigt positiv stämning i Vimmerbylägret. 
Vi har en sådan trygghet i laget att alla vet vad som ska göras. Kollektivet har varit grunden sedan dag ett och grabbarna utvecklas hela tiden, säger tränaren Daniel Eriksson till Vimmerby tidning. 
 
 Varbergs stjärna lägger skridskorna på hyllan. Foto: Alexander Viktorson 
 
 
 
Samtidigt som vi hyllar att Dahl gjorde en så bra match så får vi hylla en annan spelare som väljer att lägga skridskorna på hyllan, det är Jari Tolsa som beslutat sig för att det är dags att avsluta spelarkarriären. Tolsa är Varbergs stora stjärna och hade stor del i klubbens avancemang till Hockeyettan förra året och 34-åringen kan se tillbaka på en framgångsrik karriär med höjdpunkter som två SM-guld och en hel del A-landskamper.