Skön vinst för Vita Hästen

Vita Hästen tog en skön och viktig vinst ikväll.

Inför kvällens möte med BIK Karlskoga hade Vita Hästen flera förluster bakom sig men ikväll hoppades man på en vändning och de fick en perfekt start, efter knappt fyra minuters spel lyckades Kevin Elgestål göra 1-0 vilket var hans första mål i klubben (han anslöt till staden tidigare under dagen). Det såg ut som att Norrköpingslaget skulle vara i ledning efter den första perioden men i slutet lyckades gästerna kvittera och det här skulle visa sig bli en jämn match.

I början av den andra perioden hittade Tobias Liljendahl rätt och kunde ge Hästen ledningen men sedan var det dags för BIK att kvittera ytterligare en gång och nu var det Erik Thorell som var sist på pucken, det var för övrigt hans sjunde mål för säsongen samtidigt som Liljendahls var hans fjärde. Den tredje perioden blev mållös och samma öde drabbade förlängningen så matchen fick avgöras på straffar där hemmalaget var starkast och man kunde inkassera två väldigt viktiga poäng som hjälper dem i streckstriden.
Det var en jobbig match i dag, men det är oftast de matcherna som är roligast att spela. Jag tycker att jag har haft en hel del att göra i tidigare matcher också. Även om jag inte har haft så mycket skott på mig så har det varit mycket snurr i vår zon och det är ganska påfrestande, säger målvakten Axel Brage till Folkbladet efter slutsignalen.

Det känns som att hemmalaget tog ett steg i rätt riktning jämfört med onsdagens förlust borta mot Almtuna (4-0) och man borde ha en bra känsla i laget inför måndagens bortamatch mot succénykomlingen IK Pantern. Lånet Kevin Elgestål fick en perfekt start i klubben och känslan är att han skulle kunna göra mycket nytta för Hästen om han kommer tillbaka (han åker hem till Göteborg för att spela med Frölundas J20-lag i helgen). För BIK Karlskogas del så gör man en helt okej match, man skapar mycket chanser och borde kanske ha varit lite mer effektiva men det är bara att ta nya tag i nästa match som spelas hemma mot AIK på tisdag.