Topplagen rycker

Det börjar hända saker i den allsvenska tabellen. 
 
Ikväll var seriens tre topplag i farten, serietrean Västerås tog sig an Björklöven på bortaplan medans tvåan AIK mötte Oskarshamn på hemmaplan och i Norrköping mötte tog Vita Hästen emot serieledande Tingsryd. För Oskarshamns del så hade man chansen att ta in några poäng på de fyra lagen man hade framför sig inför kvällen men det blev istället AIK som tog hand om alla tre poängen efter att man vunnit med just 3-0, eftersom Västerås "bara" tog två poäng så drog "gnaget" ifrån ytterligare en poäng och nu skiljer det fem poäng mellan dem. 
 
Tingsryd har lyckats riktigt bra under hösten och ikväll tog man en ny fin skalp när man besegrade Vita Hästen med 2-3 efter förlängning. Ett tag såg det dock ut som att man skulle behöva åka hem till småland utan poäng, efter halva matchen stod det 1-0 och hemmalaget hade ett visst spelövertag men sedan gjorde TAIF två snabba mål vilket vände hela matchen. I den tredje perioden kvitterade Vita Hästen men i förlängningen var gästerna starkast och där fick backen Drew Paris agera matchvinnare vilket för övrigt var hans sjunde mål för säsongen. 
 
För några veckor sedan var det väldigt jämnt i hela tabellen men nu börjar man se lite glapp mellan lagen, seriefyran BIK Karlskoga har till exempel elva poäng upp till förstaplatsen och femman Oskarshamn har sju poäng upp till tredjeplatsen. På onsdag väntar en riktig höjdare, då tar Tingsryd emot AIK och vinnaren i det mötet får räknas som höstens lag i Hockeyallsvenskan.