Viktig seger för Kalix

Det blev en spännande streckmatch uppe i norr.

Kvällens höjdare i Hockeyettan spelades uppe i Örnsköldsvik där seriefemman tog emot seriefyran Kalix i något som kan ses som en riktig sexpoängmatch eftersom lagen låg på samma poäng inför kvällen och en vinst kunde betyda mycket. Hemmalaget fick en bra start på matchen för efter drygt tio minuters spel hittade Jesper Persson rätt och kunde sätta sitt 13:e mål för säsongen, ställningen stod sig perioden ut och gav Örnsköldsvik ett bra utgångsläge inför resten av matchen.

En match spelas i tre perioder men det var i mellanakten som matchen skulle avgöras, då vände gästerna på steken och gick ifrån 1-0 till 1-3 på tolv minuters spel. En spelare som hade stor del i vändningen var William Juntto, han stod för två assist och han spelade även fram till Matus Matis 1-4 mål i den tredje perioden. Om Kalix jublar extra högt efter kvällens vinst så är nog hockeysupportrarna i Örnsköldsvik lite mer deppiga, man tappade tre poäng och i nästa omgång kan man tappa ytterligare poäng för då kommer formstarka Kiruna på besök.