Kvällens allsvenska resultat

Ikväll drog den elfte omgången igång och här kommer en kort summering av hur det gick i kvällens drabbningar. 
 
Kvällens resultat
Leksand - Asplöven: 6-1
Oskarshamn - Västerås: 4-2
Pantern - Tingsryd: 1-5
 
Kvällens vinnare: Leksand. Grymt viktig seger för laget som nu kan börja blicka uppåt i tabellen. Efter att ha startat serien på ett väldigt svagt sätt så börjar man sakta men säkert hitta spelet och ikväll fick man även igång målskyttet på ett bra sätt. 
 
Kvällens förlorare: Västerås. Laget har spelat riktigt bra under de inledande omgångarna men ikväll åkte man på en något överraskande förlust och man bjöd därmed in AIK, Tingsryd och Björklöven i den absoluta toppstriden. 
 
Kvällens nykomling: Tingsryd. TAIF segrade i "nykomlingsmatchen" och segern gör att vi numera hittar dem på en tredjeplats i tabellen. 
 
Kvällens spelare: Joakim Högberg. 24-åringen är mer eller mindre ny i de här sammanhangen men forwarden har visat att han kan prestera även i Allsvenskan, ikväll blev det två mål i Tingsryds seger mot Pantern och nu har han noterats för sex poäng på åtta matcher vilket är ett fint facit. 
 
Redan inför säsongen snackades det om att det här kunde bli en väldigt jämn serie och den har verkligen blivit det, i nuläget skiljer det bara fem poäng mellan plats elva till fyra och det är egentligen bara Sundsvall som haft lite extra svårt att plocka poäng (man har fem poäng upp till laget som ligger näst sist). Just Sundsvall står inför en av säsongens viktigaste matcher för imorgon åker man och spelar derby mot lokalrivalen Timrå och för att göra matchen ännu viktigare så är det just de här lagen som ligger under kvalstrecket så den drabbningen blir verkligen något att hålla ögonen på. 
 
Tingsryds succéstart fortsätter och kvällens vinst mot IK Pantern visade att laget kan plocka poäng även på bortaplan, tidigare har man varit allra starkast hemma i Nelson garden arena men för att göra en lyckad säsong måste man ta poäng även under sina bortaresor och det har man börjat bli bättre på. TAIF ska vara väldigt nöjda med sin målvaktsbesättning, man har ett av seriens bästa par i Wictor Ragnewall & Johannes Jönsson, ikväll var det Jönsson som stod och han gjorde en väldigt bra match.