Kvällens resultat i Hockeyettan

Ikväll har det varit full rulle i Hockeyettan och här kommer en liten summering. 
 
Kvällens resultat
Norra serien
Kalix - Teg: 4-3 (efter förlängning)
Kiruna - Piteå: 3-2 (efter förlängning)
SK Lejon - Vännäs: 3-1
Sollefteå - Brunflo: 4-6 
Härnösand - Östersund: 1-8
Örnsköldsvik - Kovland: 11-0
Östra serien
Wings - Sollentuna: 8-4
Huddinge - Tierp: 3-2
Hammarby - Vallentuna: 3-0
Åker/Strängäs - Haninge Anchors: 5-6
Väsby - Hudiksvall: 3-4
Västra serien
Köping - Grästorp: 2-3 (efter straffar)
Kumla - Forshaga: 4-3 (efter straffar)
Arboga - Mariestad: 5-4 (efter straffar)
Borlänge - Surahammar: 9-0
Skövde - Enköping: 3-2
Södra serien
Vimmerby - Helsingborg: 5-1
Varberg - Tyringe: 5-4 (efter förlängning)
Mörrum - HC Dalen: 2-3
Västervik - Troja/Ljungby: 5-2
 
Kvällens vinnare: Västervik. Laget stod inför en tuff utmaning men visade styrka och besegrade toppkandidaten Troja-Ljungby med stabila 5-2. Nu leder laget serien med fyra poängs marginal. 
 
Kvällens förlorare: Kovland. Det var kanske inte så många som trodde att de skulle kunna ta poäng av Örnsköldsvik men ikväll var man inte ens med på isen och förlusten blev tillslut så stor som 11-0. 
 
Kvällens nykomling: Brunflo. Laget tog en viktig seger i bottenmötet mot Sollefteå och nu kan man börja blicka uppåt i tabellen även om läget fortfarande ser ganska mörkt ut. 
 
Kvällens spelare: Victor Öhman. Västerviks poängkung fortsätter att leverera, ikväll stod forwarden för ett mål och tre assist i 5-2 segern mot Troja-Ljungby och han går tack vare det upp i ensam poängligaledning. 
 
Uppe i norr bjöds det på flera fina fighter, vi fick bland annat se Kiruna ta en prestigeseger hemma mot Piteå och nu bjuder man in sig själva i toppstriden där det dock fortfarande är Östersund som har ett litet grepp. Just Östersund stod för en stabil insats borta mot Härnösand och i den matchen kan vi notera att backen Kenny Källström stod för två mål och en målgivande passning. 
 
Nere i söder har Nybro fått fart på spelet och ikväll tog man en viktig seger hemma mot Halmstad, mycket tack vare målvakten Oskar Sehlstedt som räddade 32 skott och visade att han kan hålla hög klass när allt stämmer. Eftersom HC Dalen också vann så hände det inte så mycket rent tabellmässigt för "Vikings" men man fick säkert en självförtroendeboost av att visa sin hemmapublik att man minsann kan vinna och plocka poäng. 
 
Två andra lag som kan vara värda att nämna är Kumla som gick upp i serietopp efter att ha besegrat Forshaga & Haninge Anchors som tog en fin bortaskalp mot Åker/Strängnäs efter att Jesper Danielsson avgjort matchen i slutet av den tredje perioden. 
 
Mer text om Hudiksvalls seger borta mot Väsby och Västerviks triumf mot Troja-Ljungby kommer i separata inlägg så håll ögonen öppna!