Östersund vann toppmötet

Östersund fortsätter att dominera i den norra serien.

Igår ställdes seriefavoriten Östersund inför en tuff utmaning, man åkte till Piteå för att möta ett lag som spelat bra under inledningen av säsongen. Till en början var det hemmalaget som hade kommandot i matchen, i slutet av den första perioden gjorde Johannes Tornberg 1-0 och då såg det ljust ut för Piteå men matchen avgjordes i den andra perioden då gästerna gick från 1-0 till 1-3 på lite drygt sex minuter. I den tredje perioden reducerade visserligen Piteå till 2-3 men glädjen blev kortvarig för sedan gjorde Östersund 2-4 innan Tobias Ekberg kunde punktera matchen med sitt 2-5 mål.

Det här var varken Piteå eller Östersunds bästa match för säsongen men det känns ändå som att båda de här lagen kommer kunna göra bra säsonger, Piteå borde kunna ta sig till playoff om man får allt att stämma medans Östersund känns som ett av Hockeyettans 2-3 bästa lag i nuläget.

Det finns två saker att notera från den här matchen, den ena är att David Lindqvists fina poängform fortsätter, nu har han gjort 18 poäng och ligger därmed tvåa i poängligan. Den andra saken är publiksiffran från matchen, det kom bara drygt 400 för att se två av seriens bästa lag mötas vilket känns väldigt lite och man undrar hur hockeyintresset egentligen är uppe i Piteå..