INFÖR: Mörrum - Vimmerby

Mörrum och Vimmerby har avklarat sina seriepremiärer och nu är det dags att försöka sätta sin prägel på serien.

Mörrum kommer senast från en ganska tung 5-1 förlust borta mot Helsingborg där man aldrig var riktigt nära att plocka poäng, efter två spelade perioder ledde hemmalaget med 3-1 och när Erik Glimberg satte 4-1 i början av den tredje perioden kändes matchen körd. Tränaren Jens Svensson kunde knappast vara nöjd med hur premiären slutade.
Det lag jag såg då (i premiären) var inte detsamma som har lirat de övriga matcherna på försäsongen, säger Mörrumtränaren till Vimmerby tidning.

Får Vimmerby jubla för andra matchen i rad? Foto: Ingela Koponen

Vimmerby fick en bra start på serien i och med 3-1 segern hemma mot KRIF och det känns som att laget verkligen behövde den trepoängaren, förra säsongen blev inte så lyckad och man måste visa hemmapubliken att man verkligen är att räkna med den här säsongen. I Vinstmatchen stod nyförvärvet Jesper Kokkonen för två mål så det gäller att kvällens hemmalag håller koll på den unga forwarden som spelade i Huddinge förra säsongen.