Kvällens resultat i Hockeyettan

Ikväll spelades det två matcher i Hockeyettan och här kommer en liten summering av hur det gick i dem! 
 
Kvällens resultat
Surahammar - Tranås: 1-3 (västra serien)
Mörrum - Vimmerby: 2-3 (södra serien)
 
Kvällens vinnare: Tranås. Laget föll, ganska oväntat, mot Forshaga i premiären men ikväll fick man säsongens första trepoängare efter att Marcus Schelins 0-2 mål blivit matchavgörande. 
 
Kvällens förlorare: Mörrum. I premiären föll man borta mot Helsingborg och lagets fans får fortsätta att vänta på den första segern. I nästa omgång väntar Troja-Ljungby på bortaplan och det lär bli en tuff utmaning för laxarna. 
 
Kvällens spelare: Hampus Harlestam. De senaste säsongerna har 22-åringen briljerat uppe i Hammarby och det verkar bli samma visa i Vimmerby, ikväll stod han för två mål och en fin insats i bortasegern mot Mörrum.
 
För Vimmerby, som har bytt till en tuffare serie, blir det väldigt viktigt med en bra start och det är precis vad man fått. I premiären visade man upp ett fint spel mot KRIF och ikväll blev det tre nya poäng som kan visa sig viktiga när vi närmar oss juluppehållet, man verkar dessutom ha fått igång nyförvärven på ett bra sätt vilket är positivt.  
 
Tranås är ett annat lag som behöver plocka poäng för att nå sitt mål som är en plats uppe i toppen av den västra serien och efter nitlotten hemma mot Forshaga då det "bara" blev en poäng så var det viktigt att man studsade tillbaka så pass snabbt. I kvällens match kan vi notera att målvakten Emil Jidskog stod för en fin insats och räddade 25 skott samtidigt som Johan Eriksson stod för två assist. 
 
Imorgon väntar nya matcher i serien, då får vi bland annat se ett potentiellt toppmöte uppe i norr mellan Kiruna och Kalix. En annan match som kan vara värd att hålla ett extra öga på är den mellan Hudiksvall och Huddinge, två lag som brukar prenumerera på en plats uppe i toppen av den östra serien. Klassiska Södertälje får göra sin hemmapremiär mot minst lika klassiska Hammarby och den matchen kan också vara intressant, kan SSK följa upp sin premiärvinst mot Huddinge med en ny bra insats eller ska "Bajen" ta sin andra raka seger?