Så gick det i kvällens hockeyettanmatcher

Ikväll drog äntligen Hockeyettan igång igen och det blev en målrik premiärkväll, här kommer en liten summering av hur det gått.
 
Halmstad - Troja/Ljungby: 2-7
1-0, Rickard Palmberg (Östman, J.Andersson)
1-1, Tobias Törnkvist (J.Nielsen)
1-2, Alexander Edström (Törnkvist)
1-3, Mattias Nilsson (R.Johansson, J.Nielsen)
1-4, Markus Nilsson (Åkesson, Edström)
1-5, Markus Nilsson (Åkesson, J.Andersson)
1-6, Johan Andersson (J.Nielsen, Edström)
1-7, Tobias Törnkvist (Holmström)
2-7, Jesper Mattsson (Nilsson-Grans)
Skott: 29-44
 
 
Östersund - Brunflo: 9-1
1-0, Elias Bjuhr (Bergström)
2-0, Tobias Ekberg (Magnusson)
3-0, Kristoffer Backman (Bergström)
3-1, Felix Nilsson (Magnusson, Persson)
4-1, Petter Runesson
5-1, Daniel Magnusson (Arvidsson, Erlich)
6-1, Christoffer Arvidsson (Molin, Erlich)
7-1, Per Tagesson (Ekberg)
8-1, Nils Bergström (K.Johansson)
9-1, Elias Bjuhr (Bergström, Erlich)
Skott: 32-15
Publik: 1563 (Östersund Arena)
 
Östersund fick en pangstart på säsongen, visst var man en uttalad förhandsfavorit mot Brunflo men 9-1 var lite i överkant och man fick verkligen utdelning på sina chanser ikväll. Nu var kanske inte dagens match någon vidare värdemätare men laget visade ändå att de blir att räkna med den här säsongen. Det kan vara värt att notera att gästernas Johan Lantz fick en tung start på matchen och målvaktslöftet fick sätta sig på bänken redan i början av den andra perioden men det hjälpte föga.
 
Om Östersund är topptippade så är Troja-Ljungby lite mer av en outsider enligt de så kallade experterna (jag tippade laget som trea), idag var det dags för smålänningarna att möta Halmstad och även om man fick en tung start så tog man tillslut hem matchen med beskedliga 2-7 och enligt folk som såg matchen så kunde vinsten blivit ännu större. Här får vi lyfta fram Jonathan Nielsen, backlöftet stod för tre assist och den Floridadraftade 22-åringen fick därmed en perfekt start på säsongen.
 
Kvällens spelare: Vi hade en del vassa spelare i båda matcherna men det är svårt att inte välja Nils Bergström, Östersunds stjärnvärvning levererade direkt och var inblandad i fyra av lagets nio mål. Motståndet var kanske inte det allra bästa men forwarden har helt klart det som krävs för att kunna göra riktigt många poäng i grundserien.
 
 
 
Imorgon fortsätter Hockeyettans premiäromgång och då får vi bland annat se ett intressant möte mellan Vimmerby och KRIF, en annan match att hålla ögonen på är den mellan Kristianstad och Nybro, KIK är ju ett av Hockeyettans mest topptippade lag såhär på förhand.