Söderklubbarna förstärker

Troja/Ljungby känns som en av toppkandidaterna i den södra Hockeyettanserien och man hade redan en bra trupp men idag har man valt att förstärka den ytterligare i form av forwarden Jens Holmström som senast kommer från spel i Visby/Roma. Den 24-årige forwarden har ryktats vara aktuell för klubben en tid och nu står det alltså klart att han byter östra mot södra serien, en serie han tidigare spelat i under en säsong (med Tingsryd).
- Jens är klar för oss och tar plats i laget direkt till helgens matcher i Danmark. Vi har ju haft möjligheten att känna på varandra nu vid ett antal träningar och känslan är bra, säger Trojatränaren Pelle Svensson till klubbens hemsida.
 
Troja/Ljungby har verkligen inte värvat sönder förra säsongens trupp utan man har istället valt att lägga krut på spelare som ger lite extra spets till laget, forwardstion Jonas Pontusson, David Laudius och Carl-Johan Svensson har gett extra offensiv kraft och det känns som att Holmström kommer kunna göra lagets offensiv ännu farligare även om han kanske inte är en utpräglad poängspelare.
 
---
 
En annan klubb som förstärker är Västervik, man har beslutat sig för att ge backen Jens Östman ett try-out kontrakt som sträcker sig de två kommande veckorna. Östman kommer senast från spel på andra sidan atlanten i CIS-laget University of Alberta men har tidigare spelat i Hockeyettan med Sundsvall och det har även blivit en handfull matcher i SHL med Timrå för 23-åringen. Även Västervik känns som en het toppkandidat i den södra serien och det ska bli väldigt intressant att se om man kan hålla en liknande nivå som förra säsongen.
 
Om ni vill läsa mer om Hockeyettan (och även allsvenskan) så tycker jag att ni ska gå in på bloggens facebooksida alternativt twittersida där det finns en nedladdningsbar pdf-tidning med massor av fakta och allmän hockeyläsning inför den stundande säsongen!
CIS
CIS
 
CIS