Talangen lämnar AIK

AIK har gjort en uppfriskande satsning på unga spelare inför den här säsongen men nu står det klart att en av de mest lovande lämnar klubben, det är Alexander Nylander som är klar för SHL-nykomlingen Rögle. Den 17-årige forwarden, tillika son till gamle NHL-proffset Michael Nylander, debuterade i AIK:s A-lag förra säsongen och sågs som en av de mest intressanta inför den här säsongen men nu lämnar han alltså klubben.
- Alexander Nylander var bäste svenske spelare i det svenska U18-landslaget som spelade Ivan Hlinka-turneringen i Tjeckien i augusti. Han kommer att gå högt i nästa sommars NHL-draft. Det är ett riktigt framtidsnamn vi säkrat upp, säger Rögles sportchef Anders Carlsson till klubbens hemsida.
 
Nylander kommer dock inte spela i Rögle nu i höst utan blir direkt utlånad till OHL-laget Mississauga Steelheads där även David Muzito Bagenda (tidigare Modo) håller till. Om vi ska nämna några tidigare profiler i klubben så kan vi notera att Justin Donati (tidigare Vita Hästen) har poängrekordet i klubben och en annan tidigare Vita Hästen-spelare, William Wallén, hade två lyckade säsonger i klubben mellan 2008-2010.
 
Det här betyder att AIK har sålt två av sina mest talangfulla spelare till Rögle, tidigare har ju även Robin Kovacs blivit klar för SHL-nykomlingen men han står som utlånad till just AIK men kan plockas hem när som helst under säsongens gång.