Succémålvakten byter lag

En av Borlänges bästa spelare har bestämt sig för att byta klubb. 
 
Det är målvakten Viktor Kokman som beslutat sig för att inte fortsätta karriären i Borlänge utan nu står en flytt till Vimmerby på agendan för 23-åringen. Kokman stod för en riktigt bra säsong och hade en stor del i klubbens succé som bar hela vägen till den allsvenska kvalserien där man tyvärr inte räckte till. 
iktor är en toppmålvakt i Hockeyettan. Vi är mycket nöjda med att han kommer till oss. I stenhård konkurrens med andra klubbar drog vi det längsta strået. Vi känner att vi har en målvakt som ger oss möjlighet att vinna varje match och ta oss långt under kommande säsong, säger sportchefen Daniel Stolt till klubbens hemsida. 
 
Den numera 23-årige keepern är en tidigare supertalang som vann JSM-Guld med HV71 för tre år sedan och hans fina spel på juniornivå gav chansen att få spela allsvensk hockey med Troja-Ljungby. Under säsongen 2013/14 blev det totalt fjorton matcher i allsvenskan, sedan var det dags att ta steget ner till Hockeyettan där han spenderat tid i HC Dalen, Borlänge och nu alltså Vimmerby.
 
Känslan är att det här är en bra värvning, man får in en spelare som är talangfull och som borde ha det som krävs för att tillslut ta steget upp och bli en allsvensk målvakt men då krävs ett fortsatt bra spel - vilket Vimmerby såklart hoppas på. 
 
FAKTA: VIKTOR KOKMAN
Ålder: 23 år
Position: Målvakt
Moderklubb: Vita Hästen
Statistik den här säsongen: 25 matcher, 92.6% (Borlänge, Hockeyettan)
7 matcher, 84.0% (Borlänge, Kvalserien)
Meriter: JSM-Guld (12/13), JSM-Silver (11/12). 
 
Vad tycker du om värvningen?