Toppback till Östersund

Östersund förstärker sin defensiv rejält. 
 
Förra säsongen gick inte riktigt som Östersund hade hoppats på, laget siktade mot allsvenskan men åkte ut i playoff mot Kristianstad. Nu har man värvat en spelare som höll till i just KIK, det är backen Calle Ackered som byter klubb. 
Jag har varit i södra serien några säsonger nu och ville ha en ny utmaning. Östersund satsar och det känns som att det här passar mig, säger backen till OP.se 
 
 Under säsongen 2014/15 värvades Ackered från Vimmerby till allsvenska Vita Hästen där han fick spela 22 matcher. 
 
 
Ackered tillhörde allsvenska Vita Hästen förra säsongen men fick spendera hela vintern nere i Kristianstad där han noterades för 39 poäng på 45 matcher vilket gjorde att det här blev hans näst bästa säsong rent poängmässigt. Den 25-årige Stockholmaren fick debutera i SHL redan säsongen 2009/10 men där har det bara blivit två matcher (i Djurgårdströjan), under säsongen debuterade han även i Allsvenskan och där har det blivit totalt 21 matcher. 
 
I mina ögon är det här en riktigt bra värvning, man får in en offensivt skicklig spelare som blir bättre för varje år som går och mycket talar för att han kommer vara en av norra Hockeyettans bästa spelare den här säsongen. 
 
FAKTA: CALLE ACKERED
Ålder: 25 år. 
Position: Back. 
Statistik förra säsongen: 45 matcher, 7+32=39 poäng (Kristianstad)
Meriter: 2 SHL-matcher, 21 allsvenska matcher, U16-SM Guld, 23 juniorlandskamper.