5 succélirare - Hockeyettan västra

Vi fortsätter att lyfta fram några riktigt duktiga spelare i Hockeyettan, den här gången har turen kommit till den västra serien. 
 
DOUGLAS LÖGDAL (MARIESTAD)
Mariestad har varit ett av den västra seriens bästa lag och det är till stor del tack vare Lögdal, den skicklige centern leder skytteligan och en av Hockeyettans bästa poängspelare med sina 30 poäng (13+15). Det känns som att 24-åringen tagit stora kliv under hösten och jag skulle faktiskt bli förvånad om han inte får chansen att åtminstone göra en try-out med ett allsvenskt lag lagom till nästa säsong. Det vore han värd. 
 
MARCUS ANDERSSON (BORLÄNGE)
Här har vi en annan center som borde närma sig en allsvensk chans, 28-åringen har producerat bra i Hockeyettan under flera säsonger och den här säsongen ser han ut att ha höjt sig ytterligare en nivå. Förra säsongens succélag står starka även den här vintern och en av lagets nyckelspelare är utan tvekan Andersson, som är inne på sin sjätte raka säsong i klubben. 
 
ROBIN WALLIN (MARIESTAD)
Wallin är en riktigt lovande målvakt som höll till i division 2 (Töreboda) så sent som säsongen 2013/14 men förra säsongen blev han ordinarie i BOIS och den här hösten har 21-åringen varit en av den västra seriens bästa på positionen. Ingen annan målvakt i serien släpper in så få mål som Wallin (1.79/match) och han lär vara en viktig spelare om laget ska nå långt den här säsongen. 
 
CARL-JOHAN SJÖGREN (SKÖVDE)
Lagets stjärnvärvning är en av ganska få som levt upp till förväntningarna i SIK-tröjan den här säsongen, den rutinerade forwarden leder lagets interna poängliga (22 poäng) och han snittar nästan en assist per match. I nuläget har Skövde lagt beslag på en allettanplats men striden är inte över och det skulle ses som ett misslyckande om Sjögren & co inte hamnade bland de fem bästa i serien. 
 
JONAS HALVARSSON (BORLÄNGE)
Den 23-årige backen bidrog mest i defensiven förra säsongen men den här hösten har han varit en av Hockeyettans mest offensiva backar sett till poängskörden, han är även en av de målfarligaste (tio mål på 18 matcher). Trots sin ålder har backen hunnit med att spela närmare 200 matcher i serien och det här kan mycket väl bli Halvarssons riktiga genombrottssäsong. 
 
Det finns givetvis flera riktigt bra spelare i serien men det var de här som jag ville fokusera på den här gången, en spelare som kan vara värd att nämna är Anton Tano som haft en stor del i Lindlövens fina inledning på säsongen. Andra duktiga spelare är tex Kumlakeepern Tim Harrysson & Henrik Marklund som är en av Hockeyettans bästa poänggörare hittills.