Backarna flyttar vidare

Det händer en hel del i klubbarna inför seriespurten i Hockeyettan. 
 
Kumla har gjort en fullt godkänt grundserie, efter nitton omgångar ligger laget fyra och det mesta talar för att man kommer nå allettan. Defensiven har också varit bra men nu väljer man att förstärka på backsidan med Jesper Alasaari som senast kommer från spel i Kristianstad. 
 
Den 20-årige backen har, trots sin ålder, hunnit med att spela i allt från SHL till Hockeyettan. Säsongen 2013/14 gjorde han sin allsvenska debut i BIK Karlskoga och säsongen som följde fick han vid två tillfällen hoppa in i Färjestads A-lag. Den här säsongen har inletts med att spela 14 matcher och noteras för tre poäng i Kristianstadströjan men nu ska han alltså försöka fortsätta utvecklas i en ny miljö.
 
Just Kristianstad ser ut att vara på jakt efter en ersättare till Alasaari, igår gick man ut med att backen John Molldén kommer få chansen att visa upp sig. Den 29-årige backen kommer från staden och har spelat över hundra matcher i A-laget. Förra säsongen gjorde han tre matcher med laget men spenderade resten av säsongen i allsvenskan med IK Pantern, den här hösten har han dock spelat uppe i Östersund.