Bättring krävs

Det går tungt för damkronorna. 
 
Svensk hockeys genombrott på damsidan kom vintern 2002 då landslaget tog brons i OS och sedan dess har man rankats som ett av världens bästa lag. 2007 blev det brons i världsmästerskapen men sedan dess har dett gått tyngre och det har faktiskt inte blivit någon mer medalj. Ofta får man slåss i en bronsmatch mot antingen Finland eller Schweiz men på senare tid har andra länder utvecklats på damsidan, något Sverige inte gjort på samma sätt. 
 
Under helgen spelas en fyrnationsturnering i Linköping och där har vi fått se ett landslag som inte riktigt fått ordning på spelet, man inledde med att besegra Tyskland men det krävdes straffar och i gårdagens möte med Finland föll laget med 0-4 efter att ha släppt in tre mål på knappt femton minuter i den första perioden. Om en stund möts Sverige och Ryssland i Stångebro ishall och jag hoppas att laget visar att man faktiskt är bra, Ryssland är ett långt ifrån dåligt lag jag tycker ändå att damkronorna borde slå dagens motstånd om man kommer upp i normal nivå. 
 
Ett bevis på att Ryssland kan spela bra är gårdagens vinst mot Tyskland, laget vann med hela 7-0 och tidigare under året hade man chansen att slå Sverige men då föll man med uddamålet (3-2). I Februari besegrade Sverige ärkerivalen Finland men så sent som i September spelades en liten matchserie i tre ronder där finskorna vann samtliga matcher och målskillnaden (12-5) tyder på att man var det starkaste laget. 
 
OS närmar sig, nästa vinter gäller det att vara redo att slåss om medaljer och det känns som att damkronorna har en hel del att slipa på innan man ska sätta sig på planet och resa österut.