Mora värvar från SHL

Laget från Dalarna ger sina fans en riktigt fin julklapp. 
 
Mora har inlett Hockeyallsvenskan på ett överraskande bra sätt, inför kvällens matcher ligger laget trea i tabellen och det är bara målskillnaden som gör att man inte är tvåa. Truppen är relativt stark men det saknas kanske något för att kunna nå hela vägen (ta sig tillbaka till SHL). Idag gick klubben ut med att man förstärker backsidan med just en sån spelare som vet vad som krävs för att ta sig uppåt i seriesystemet - Viktor Amnér
Det känns jäkligt roligt att få komma hem till Mora igen. När kontraktet med Luleå bröts var det inget snack om att det var till Mora IK jag ville gå. Det är en jättebra förening och den plats jag spelet flest säsonger i under min karriär, säger backen till klubbens hemsida. 
 
Den offensive backen spelade i Mora mellan 2007-2011 men det var först efter det som karriären tog fart på allvar. Säsongen 2014-15 gjorde han 30 poäng i Vita Hästen vilket gjorde att anrika Leksand värvade 27-åringen och där utvecklade han sitt offensiva spel ännu mer. I sin nya klubb lyckades Amnér ta steget upp till SHL men i samma stund skrev han på för Luleå där det dock skulle gå tyngre. Under hösten blev det bara fyra matcher uppe i norr, den senaste tiden har han spenderat nere i Karlskrona vilket resulterat i en poäng på tolv matcher. 
 
Även om den här säsongen har varit ganska tung så är det inget snack om att Amnér är en bra förstärkning, han kan göra nytta i både fem mot fem och powerplay där Stockholmarens fina skott är väldigt användbart. Det mesta talar för att backen gör sin första match den 27:e December då Mora möter Västervik på bortaplan.