Himmel & Helvete

Det blev skilda öden för två av Hockeyettans största favoriter den här kvällen. 
 
Södertälje var riktigt nära att åka ur playoffspelet redan igår men man lyckades tillslut vinna matchen mot Piteå efter att Petter Lindberg gjort det avgörande målet i förlängningen vilket i sin tur ledde fram till en tredje match som skulle spelas ikväll. Klassiska SSK hade kniven mot strupen men man fick in ett tidigt mål genom Anton Holm och sedan gjorde man 2-0 i den andra perioden samtidigt som Calle Brattenberger höll tätt i kassen och därmed lever drömmen om allsvenskt avancemang för dem. 
Jag är mycket glad att se att vi lärt oss läxan. Vi pratade mycket om det inför matchen och glädjande nog kunde jag konstatera att spelarna tagit till sig det här, säger tränaren Mats Waltin till LT.se efter matchen.
 
Om Södertälje kan pusta ut och njuta ikväll så måste det kännas desto värre för Östersund, laget som haft ett uttalat mål att nå allsvenskan förlorade mot Kristianstad med 1-2 på hemmaplan och nu är deras säsong över. Laget, som värvat en del meriterade spelare under säsongens gång, har haft svårt att vara bäst när det gäller som mest och egentligen känns det inte som en överraskning att man åker ut. Man lottades mot ett tufft motstånd, Kristianstad har varit bra efter nyår och man visade styrka när man slog ut Huddinge i förra rundan. 
 
Nu blir det ett möte mellan just Södertälje och kristianstad där en allsvensk kvalplats ligger i potten, det kan bli ett par riktigt härliga duster och det känns faktiskt som en ganska oviss matchserie såhär på förhand även om SSK får ses som en favorit sett till hur truppen ser ut.