Kvällens omgång i Allettan

Ikväll var det full fart i den södra allettan, här kommer en liten genomgång av kvällens matcher!
 
ALLETTAN SÖDRA
Hudiksvall - Vimmerby: 4-5
Visby/Roma - Västervik: 3-4 (efter straffar)
Troja/Ljungby - Södertälje: 2-3 (efter straffar)
KRIF - Huddinge: 2-3 (efter straffar)
 
Säga vad man vill om kvällens omgång men visst bjöd den på spänning, tre av fyra matcher avgjordes på straffar och i alla dem matcherna (ja faktiskt även i den matchen som inte gick till straffar) så vann bortalaget. På Gotland tog Västervik två viktiga pinnar i jakten på seriesegern men tyvärr för deras del så lyckades Södertälje göra samma bedrift i sin bortamatch mot Troja-Ljungby, där var det målkungen Anton Holm som sköt hem segern till topplaget. Södertälje kan vara nöjda med segern men något som borde oroa dem var att målvakten och nyckelspelaren Alexander Sahlin fick lämna isen på grund av skada. 
Det är en muskelskada. Det ser så där ut, men vi får se i morgon, sa SSK-tränaren Mats Waltin på presskonferensen efter slutsignalen.
 
 Vimmerbys hårda jobb gav tre poäng mot Hudiksvall. Foto: Stefan Svedman
 
 
Vimmerby tillhör botten av tabellen men ikväll tog man en skön trepoängare borta mot Hudiksvall och det var faktiskt Smålänningarnas första poäng i årets upplaga av Allettan. Det var en väldigt svängig match som tillslut avgjordes när Jacob Isaksson hittade rätt, det var backens första mål i allettan och han åker säkert ner till de småländska skogarna med ett extra stort leende på läpparna. 
 
Västervik och Södertälje möts i en seriefinal på lördag men risken finns att de delar på poängen och därmed släpper in serietrean Huddinge i striden om en topplacering, dem tar emot Troja-Ljungby på söndagen och det ska bli väldigt intressant att följa den här serien under den kommande helgen.
 
TABELLEN 
1. Södertälje, 27 poäng
2. Västervik, 26 poäng
3. Huddinge, 24 poäng
4. Troja-Ljungby, 18 poäng
5. KRIF, 16 poäng
6. Visby/Roma, 12 poäng
7. Hudiksvall, 6 poäng
8. Vimmerby, 3 poäng