Viktiga matcher väntar

Ikväll är det fullt med viktiga matcher som spelas i Allettorna, vissa lag kämpar om seriesegern medans andra jagar en playoffplats. 
 
Uppe i den norra serien står Mariestad inför en tuff uppgift, man måste plocka poäng borta mot serieledande Borlänge om man ska hålla liv i playoffdrömmen. I nuläget ligger laget sexa i serien och man har fyra poäng upp till Östersund så man behöver även hjälp från Piteå som möter just ÖIK ikväll. Nere i den södra serien spelas flera intressanta matcher, vi kan bland annat se fram emot "halvderbyt" mellan Södertälje och Huddinge. Lagen ligger tvåa respektive trea i serien och vi kan nog se fram emot en riktigt bra tillställning där. 
 
Serieledande Västervik åker ner till Blekinge för att ta sig an KRIF, ett lag som slåss för att behålla sin playoffplats. Bakom KRIF lurar Visby/Roma, laget ligger bara en poäng efter och har ett på pappret lättare motstånd ikväll (Vimmerby på hemmaplan). 
 
Men det är inte bara i Allettorna som det spelas viktiga matcher, i fortsättningsserierna slåss man också om playoffplatser och där skiljer det bara två poäng mellan sexan Helsingborg och tvåan Nybro så mycket kan hända ikväll. Nybro borde klara av att vinna sin bortamatch mot Varberg men om man inte plockar tre poäng så finns risken att Halmstad går om dem och då väntar en ödesfylld sista omgång på söndag. 
 
I den östra fortsättningsserien lever hoppet för Haninge Anchors, laget ligger trea i tabellen men kan gå om Hammarby om man plockar tre poäng mot Sollentuna samtidigt som "Bajen" förlorar på ordinarie tid i sin hemmamatch mot Väsby så deras matcher kan också vara intressanta att hålla ögonen på ikväll.