INFÖR: Vita Hästen - AIK

Det vankas publikfest i Norrköping. 
 
Ikväll spelas flera allsvenska matcher men den som jag kommer fokusera extra mycket på är den mellan Vita Hästen och AIK, två lag som kommer från segrar i den senaste omgången och som borde ha en bra känsla i lagen inför kvällens match. Norrköpingslaget kommer senast från en 4-2 vinst hemma mot Västerås och det var en bra genomförd match även om jag tycker att man kanske tappade en del av spelet under speciellt den andra perioden men man lyckades komma tillbaka på ett bra sätt och ta hand om alla tre poängen. 
 
Skadeläget i Vita Hästen har ljusnat den senaste tiden och backen Morgan Hassel närmar sig sakta men säkert spel även om han fortfarande har en bit var innan han är helt redo att dra på sig matchtröjan igen. En annan spelare som närmar sig spel är Markus Gunnarsson men för hans del är vägen tillbaka längre, han känner fortfarande av sin senaste hjärnskakning och har bara testat att cykla litegrann för att se hur kroppen klarar av lättare påfrestningar. 
 
Laget har lånat ut backen Ludvig Martinsson till Västervik och forwardslånet Kevin Elgestål vilar på grund av sjukdom men i övrigt har man ett starkt lag att kunna ställa upp med inför kvällens svåra match mot serieledarna. 
AIK är ett av seriens två bästa lag med många skickliga spelare och bra fart och intensitet i spelet. Vi slog dem borta senast, första gången under mina två säsonger här som vi har vunnit mot AIK. Det kan vara skönt att ha med sig och veta att vi kan vinna mot alla lag, säger Hästens tränare Mikael Johansson till NT.se 
 
AIK kommer senast från en meriterande vinst hemma mot serietvåan Tingsryd (4-3 efter straffar) och de borde ha en bra känsla i laget. En spelare som fått ett lyft den senaste tiden är Robin Kovacs, forwardstalangen stod för totalt tre mål mot TAIF och har noterats för 26 poäng (17 mål) på 34 spelade matcher vilket är ett fint facit. En annan spelare som kommit tillbaka bra på slutet är Christian Sandberg, lagkaptenen har gjort 23 poäng och hans ledaregenskaper syns mer och mer för varje match som går. 
 
Det är redan slutsålt till matchen och det väntas därmed bli en riktig publikfest i Himmelstalundshallen, hemmapubliken gör sig beredda på att ta emot ett stort antal AIK-anhängare som letat sig ner till Norrköping och vi kan nog se fram emot en härlig klackkamp mellan klubbarnas supportrar. 
 
Rent spelmässigt brukar AIK segra mot just Vita Hästen och dem får räknas som favorit även i kvällens möte även om jag tror att hemmalaget kommer få ett extra lyft av sin publik och därför kommer bjuda på bra motstånd. 
 
Hur tror du att matchen kommer sluta?