Viktiga segrar

Allettan rullar vidare och idag tog ett par lag några riktigt viktiga segrar.

Kalix har fått en ganska dålig start på serien men ikväll ljusnade det en aning i och med lagets 5-3 vinst hemma mot Tranås. Matchen avgjordes i den andra perioden då hemmalaget gjorde fyra mål samtidigt som Christoffer Rifalk höll tätt mellan stolparna. Tack vare kvällens seger ligger laget sexa i tabellen och man har bara en poäng upp till tredjeplatsen så det ser helt plötsligt ganska ljust ut för dem.

Ett annat lag som tog en minst sagt viktig seger var Hudiksvall, man hade inlett Allettan svagt och kvällens möte med Vimmerby sågs som en så kallad "måstematch". Gästerna fick en bra start på matchen och det var i första perioden som hela tillställningen avgjordes, HHC fick utledning på sina chanser och ledde med hela 4-1 efter 20 spelade minuter. Matchen slutade tillslut 4-7 och Hudiksvall tog därmed sina tre första poäng i allettan medans Vimmerby fortsätter att ha det tufft, 21 insläppta mål på fem matcher för ett lag som skulle briljera med dina defensiva kunskaper..

I övrigt kan vi nämna att Troja-Ljungby tog en meriterande vinst borta mot Södertälje (1-2 efter förlängning) och att Borlänge åkte hem från Östersund med tre poäng i bagaget vilket får ses som en liten överraskning. Båda serierna lever och det ska bli väldigt intressant att följa utvecklingen de kommande veckorna.