Hudiksvall förstärker defensiven

Hudiksvall har blickat österut och gjort en ny värvning. 
 
Laget från Hälsingland är snart klara med sitt lagbygge men det finns fortfarande några lediga platser och idag har man gått ut med sin senaste värvning, den här gången på backsidan. Det är den finländske backen Markus Västilä som är klar för Hockeyettanlaget, han kommer senast från spel i Leki men nu är det alltså Hudiksvall som gäller för 23-åringen. 
Vi har haft ögonen på honom ganska länge och nu har vi löst alla detaljer. Markus är den spetsbacken som vi har letat efter länge så det känns jättebra att det nu är klart, säger sportgruppens Alf Nordh till helahälsingland.
 
Trots sin ålder har Västilä hunnit med en hel del, redan som tonåring såg man hans talang och då fick han chansen i U16-landslaget (han har sedan även spelat i U17,U18 & U19). Säsongen 2010/11 debuterade han i Mestis, vilket är den finländska andraligan och där har han gjort totalt 212 framträdanden vilket resulterat i 70 poäng. Västilä har även fått chansen att spela i SM-Liiga, så sent som förra säsongen gjorde han sexton matcher i KooKoo och totalt har det blivit 28 matcher i den ligan så visst är det en erfaren spelare som ansluter till Hockeyettanlaget.
- Jag har aldrig spelat med en klubb i Sverige men gjort några matcher i Sverige med juniorlandslaget för några år sedan. Sverige är ett fint land så jag ser fram emot min tid i Hudiksvall, säger nyförvärvet till helahälsingland. 
 
Vad tycker du om värvningen?
 
 
 
1
Anonym

Grym jävla värvning! Kommer bli hockeyettans bästa back!