Backtalang till Vita Hästen

Vita Hästen har gjort klart med en ny spelare till nästa säsong. 
 
Hittills har Norrköpingsklubben varit ganska passiva på marknaden men idag gick man ut med att backen Simon Åkerström ansluter, han kommer senast från spel i Hockeyettanlaget Piteå HC. 
När det kommer till Simon har jag tittat en del på honom i vinter och jag har fått goda referenser av Lasse Johansson (sportchef) i Skellefteå, som ser en SHL-back i Simon inom ett par år med rätt träning och rätt miljö att utvecklas i. Rätt träning och miljö kan vi erbjuda i Vita Hästen, säger sportchefen Niklas Czarnecki till klubbens hemsida. 
 
Åkerström har fått sitt genombrott på seniornivå under den här säsongen, 20-åringen med rötterna i Luleå noterades för 28 poäng på 41 matcher och slutade tvåa i den interna poängligan för backar. Om ni känner igen efternamnet så beror det förmodligen på att pappa Roger Åkerström spelade över 800 Elitseriematcher och ett dussin A-landskamper. 
 
Det här känns som en intressant värvning av Hästen, man plockar in en ung och lovande spelare som vill fortsätta utvecklas vilket han borde kunna lyckas med i sin nya klubb. För Piteå är det givetvis en tung förlust, man tappar en av sina skickligaste backar och en av spelarna som visat framfötterna mest i den norra Hockeyettan under den gångna säsongen. 
 
FAKTA: SIMON ÅKERSTRÖM
Ålder: 20 år
Position: Back
Moderklubb: Luleå HF
Statistik den här säsongen: 41 matcher, 6+22=28 poäng, 14 utvisningsminuter (Piteå)
 
Vad tycker ni om den här värvningen?