Spännande värvningar

Hockeyettanlagen fortsätter att förstärka sina trupper inför säsongen. 
 
Uppe i Piteå har man kommit en bra bit på sitt lagbygge men det finns fortfarande flera tomma platser i truppen och idag har man gått ut med en ny värvning, den här gången på forwardssidan. Det är Petter Mäkitalo som är tillbaka i svensk hockey efter att ha spenderat den senaste säsongen i USHL-laget Dubuque Fighting Saints (man bara måste älska namnen på nordamerikanska juniorklubbar). 
Petter kan bli ett succéförvärv för Piteå, men det finns bitar han måste förbättra. Runt målet är han en mycket vass spelare. En sådan som kan sätta puckar från inga vinklar alls, säger Skellefteås tidigare sportchef Lasse Johansson till PT.se 
 
Att just herr Johansson uttalat sig kring värvningen kan bero på att Mäkitalo har ett förlutet i Skellefteås organisation, mellan 2012-2014 spelade han i klubbens J20-lag och han har faktiskt Skellefteå AIK som moderklubb. Efter en lyckad juniorsäsong 14/15 så flyttade forwardstalangen till nordamerika och där har det också gått ganska bra, förra säsongen gjorde han totalt 41 poäng vara 21 var mål på 72 matcher. Det är lite svårt att veta vad man kan förvänta sig av Piteås nye spelare men känslan är att han borde kunna lyckas ganska bra på den här nivån. 
 
Men det är inte bara Piteå som värvar spelare, Halmstad och Tranås gör detsamma. TAIF har gått ut med att man knyter till sig forwardslöftet Hampus Andréen som senast kommer från spel i Troja-Ljungby där han spelade 38 matcher förra säsongen. 20-åringen har även testats på allsvensk nivå, säsongen 2013/14 fick han chansen att debutera i serien och det blev totalt sex framträdanden för den lovande spelaren men nu är det alltså Hockeyettan och Tranås som gäller för honom. 
Hampus är en mycket skridskostark och hårt jobbande forward som haft en defensiv roll i Troja/Ljungby i år. Vi tror att Hampus kan utvecklas i vår miljö och även hitta målet, säger sportchefen Stefan Fransson till klubbens hemsida.
 
Halmstad har också varit ute och kollat hur marknaden ser ut, dem valde tillslut att skriva kontrakt med forwarden Sonny Karlsson som senast kommer från spel i den franska ligan men som har ett tidigare förlutet i både Hockeyettan och allsvenskan. 23-åringen känns som en väldigt spännande värvning, senast han spelade på den här nivån var under en period i Hudiksvall där han gjorde succé och stod för tio poäng på tolv matcher. Under samma säsong (14/15) spelade han även 24 matcher i allsvenskan med Mora och han har gjort totalt 109 matcher på den nivån så visst får Hammers in en rutinerad men ändå ung spelare till sitt lag.