Dagens matcher i Hockeyettan

Innan det är dags att gå in i en ny vecka så måste vi gå igenom hur det gått i dagens Hockeyettanmatcher. 
 
DAGENS RESULTAT
Östra serien
Vallentuna - Sollentuna: 2-1
Väsby - Haninge Anchors: 3-2
Nacka - Hammarby: 1-5
Tumba - Hudiksvall: 0-7
Västra serien
Forshaga - Borlänge: 1-5
Åker/Strängnäs - Kumla: 3-2
Lindlöven - Köping:4-0
Södra serien
Tranås - Hanhals: 5-4
Kristianstad - Halmstad: 2-1 (efter förlängning)
Varberg - Tyringe: 0-8
 
Idag vill jag fokusera lite extra på ett lag som haft det väldigt tungt hittills men som fick en efterlängtad seger ikväll, Åker/Strängnäs var nederlagstippade inför matchen mot Kumla men man lyckades vinna med 3-2 och sättet man vann på var imponerande. Efter två spelade perioder ledde gästerna med 0-2 men i den avslutande perioden lyckades Åker/Strängnäs vända och med mindre än två minuter kvar att spela satte Kevin Lillström-Stenroos det matchvinnande målet. Det här var lagets första trepoängare för säsongen och förhoppningsvis kan det här vara vändningen för laget som bjudit på ett offensivt underhållande spel de senaste säsongerna. 
 
I samma serie gjorde Daniel Marmenlind sin debut i Lindlöventröjan och det blev en riktig succé, den lovande keepern räddade 31 skott och höll nollan i 4-0 vinsten mot Köping. Den 18-årige målvakten rankas som en av landets mest lovande i sin åldersgrupp och utlåningen till Hockeyettanlaget kan säkert ge lite extra självförtroende inför fortsättningen. Som utlånad till Vita Hästen var han långt ifrån given men i Lindlöven lär han säkerligen få mycket speltid. 
 
I den östra serien hade Hudiksvall en riktig målfest, man vann med hela 0-7 borta mot Tumba och segern var viktig. Om laget vill vara med och slåss om segern i den östra serien så är varje match viktig, just nu har man nio poäng upp till Huddinge och fem till Visby/Roma (som har en match mindre spelad). I kvällens match gjorde talangen Anton Hammargård två mål och det var 18-åringens första på seniornivå, i klubbens J20-lag har han gjort elva poäng på åtta matcher under säsongsinledningen. 
 
Nere i söderserien tog Kristianstad två poäng mot Halmstad (2-1) men man hade säkert velat ha tre poäng, för en bit bakom dem lurar Troja-Ljungby som också vill vinna grundserien. Ljungbylaget ligger sex poäng bakom men man har en match mindre spelad och det är långt ifrån avgjord nere i söder.