Stackars Varberg..

Här kommer en liten sammanfattning av kvällens matcher i Hockeyettan. 
 
KVÄLLENS RESULTAT
Norra serien
Kiruna - SK Lejon: 1-2 (efter straffar)
Kalix - Vännäs: 4-2
Teg - Örnsköldsvik: 3-8 
Östra serien
Sollentuna - Nacka: 6-0
Huddinge - Visby/Roma: 7-2
Wings - Vallentuna: 3-2 (efter straffar)
Valbo - Tumba: 4-1
Västra serien
Arboga - Mariestad: 1-2
Kumla - Enköping: 4-1
Borlänge - Grästorp: 2-1
Forshaga - Åker/Strängnäs: 14-0
Skövde - Lindlöven: 2-3
Södra serien
Tyringe - Helsingborg: 3-4 (efter förlängning)
Halmstad - Vimmerby: 2-5
Tranås - Kristianstad: 1-3
Nybro - Varberg: 23-0
 
Det fanns en del viktiga matcher ikväll men vi måste såklart börja med Nybros kross av Varberg. Vikings ledde med 6-0 redan efter drygt tretton minuters spel och man vann tillslut matchen med hela 23-0, något som egentligen säger mer om Varberg än om Nybro. Klubben har stora problem och till kvällens match var truppen fylld med unga spelare som, om man ska vara helt ärlig, inte håller tillräckligt bra klass för att spela i Hockeyettan. 
 
Varberg ligger sist i den södra serien och det finns ingenting som talar för att man kommer klättra i tabellen, det känns redan som att man behöver starta om föreningen på en lägre nivå. Ett annat lag som det går väldigt tungt för är Åker/Strängnäs, ikväll förlorade man med 14-0 mot Forshaga och man har tappat väldigt mycket slagkraft sedan förra säsongen då laget slutade femma i den östra serien. 
 
I övrigt kan vi notera att Huddinge tog en imponerande 7-2 seger hemma mot Visby/Roma, i matchen noterades nye backen Marcus Lissäng för 1+2 och det är tydligt att han håller för att spela på en högre nivå än Hockeyettan. Laget från den så kallade "talangfabriken" rycker i tabellen och det ska bli väldigt intressant att se hur pass bra man står sig när det vankas Allettan. 
 
Powerplay är en viktig spelform vilket Vimmerby visade i dagens möte med Halmstad, laget gjorde fyra mål i numerärt överläge och det femte kom då man spelade boxplay. Segern var viktig för Smålandslaget, man behåller sin femteplats och är bara två poäng bakom serietrean Nybro. 
 
Vi avslutar inlägget med att ta oss upp till den norra serien där Kiruna och SK Lejon bjöd på en riktig straffkavalkad. Efter att ha gjort varsitt mål under ordinarie speltid krävdes det totalt 18 straffar innan gästerna från Skellefteå fick jubla. Matchen vann man därmed med 1-2 och segern tar upp laget på en tiondeplats i den norra serien, Kiruna är kvar på sin sjundeplats och nu har man åtta poäng upp till en Allettanplats.