Vimmerby - Kristianstad: 2-3 (efter förlängning)
KRIF - Helsingborg: 4-6
Varberg - Halmstad: 5-4 (efter straffar)

4 punkter från kvällen
1) Stark vändning gav seger
Vännäs såg ut att ligga riktigt illa till när Olov Håkansson satte 1-4 till Örnsköldsvik när det återstod några få minuter av den andra perioden. Sedan vaknade hemmalaget till, man stod för en smått otrolig vändning och när halva den tredje perioden återstod stod det plötsligt 4-4 på resultattavlan. Vännäs tog sedan vara på sina chanser och ryckte ifrån till 6-4, man vann tillslut matchen med 7-5 och tog en väldigt imponerande seger. Vi får lyfta fram Daniel Spigerhäll som gjorde tre mål och dessutom var inblandad i ytterligare ett.
2) Äntligen!
Varbergs säsong har varit mörkare än natten men ikväll fick man äntligen anledning att jubla, laget vann med 5-4 efter straffar mot Halmstad och inkasserade därmed två väldigt sköna poäng. Visst, det ser fortfarande mörkt ut men den här segern gav säkert lite extra energi som kommer göra nytta i de kommande omgångarna.
3) Slut på formtoppen?
Nybro har varit ett av Hockeyettans formstarkaste lag de senaste omgångarna men ikväll tog det tvärstopp då gästande Tyringe lyckades vinna med 2-4. Segern gör att Vikings missade ett gyllene läge att få riktig närkontakt med Troja-Ljungby och Kristianstad, nu tog både dem lagen poäng och rycker ifrån en aning. Notera att Nybro får en riktig utmaning i nästa omgång då man möter just KIK på bortaplan. I omgången efter möter man seriesexan Helsingborg som ligger och lurar lite i bakgrunden, som ni förstår kommer de kommande matcherna bli väldigt viktiga för Nybro.
4) Styrkebesked av Anchors
Haninge Anchors stod för en riktig fin insats då topplaget Hudiksvall kom på besök, man vann med hela 5-0 och tar sig därmed upp ovanför strecket i den väldigt jämna Östra serien. Här kan vi notera att Nick Hedemyr satte två mål och att målvakten Jonas Moëll-Lindgren höll säsongens första nolla.
5) Välkomna till verkligheten
Sollentuna har slagit alla med häpnat under hösten men ikväll fick man sig nog en funderare när Huddinge krossade överraskningslaget med hela 7-1. Laget har fortfarande ett bra utgångsläge men det här var nog en liten väckarklocka som visar att det gäller att vara på tå om man ska kunna slå topplagen i serien. Här väljer jag att lyfta fram Filip Norman som satte två puckar och som inlett säsongen på ett lovande sätt.

Vad tycker du om just ditt lags insats ikväll?