Det bjöds på en hel del mål i Hockeyettan under lördagen.

Örnsköldsvik - Asplöven: 3-4 (norra serien)
Östersund - SK Lejon: 9-0 (norra serien)
Teg - Piteå: 1-6 (norra serien)
Mariestad - Lindlöven: 6-2 (västra serien)

3 punkter från kvällen
1) BOIS förlänger segersviten
Mariestad hade inlett serien med tre raka segrar och i eftermiddag skulle den segersviten förlängas, hemma mot Lindlöven imponerade man och vann med stabila 6-2 och man verkade ha matchen under kontroll från start till mål. Efter fyra spelade omgångar är man därmed obesegrade och leder den västra serien och tack vare målskillnaden talar det mesta för att man behåller förstaplatsen även när helgen är slut.
2) Sundsvall fortsätter att imponera
20 minuter. Det var allt som krävdes för Sundsvall att avgöra matchen mot Kalix, man tog ledningen redan efter knappt fyra minuters spel och när den första perioden var färdigspelad så ledde man med 4-0 vilket släckte Kalix hopp. Matchen slutade tillslut 5-0 och Sundsvall fortsätter att visa klassen, efter fem omgångar har man full pott och målskillnaden 25-4 är imponerande.
3) Målkalaset i Östersund
Östersund har inlett säsongen lite svajigt men ikväll hade man inga som helst problem med SK Lejon, redan efter 46 sekunder tog man ledningen genom Nils Bergström och sedan rann det på. Matchen vanns tillslut med hela 9-0 och nu kan man sakta men säkert börja blicka uppåt i tabellen.

3 Spelare som sätter färg på Hockeyettan
1) Douglas Lögdahl - Mariestad
Har inlett säsongen på ett lysande sätt, idag gjorde han både mål & assist i 6-2 segern mot Lindlöven och med sina totalt 10 poäng (4+6) är han poängbäst i hela Hockeyettan.
2) Sammy Gustafsson - Visby/Roma
Gustafsson har visseligen bara spelat tre matcher men räddningsprocenten (98.44) är bäst i hela Hockeyettan och mycket talar för att han kommer vara en av de bästa även när vi summerar grundserien.
3) Viktor Hertzberg - Sundsvall
Här har vi Hockeyettans vassaste målskytt. Ikväll blev 25-åringen visserligen mållös men på de fyra inledande matcherna gjorde han sex mål vilket är ett imponerande facit. Förra säsongen gjorde han totalt sju mål men den siffrar lär vara betydligt högre när vi summerar säsongen 16/17.