Nykomlingen ångar på

 
GÅRDAGENS RESULTAT I HOCKEYTVÅAN SÖDRA B
Boro/Vetlanda - Osby: 5-1
Olofström - Åstorp: 5-2
Kalmar - Motala: 1-0
Jonstorp - Mörrum: 5-4 
Mjölby - HA74: 4-5 (efter straffar)
Lund - Avesta: 2-9
 
Kalmar tippades bli en frisk fläkt i Hockeytvåan och det har de verkligen blivit, nykomlingarna har visat prov på ett bra spel och igår tog man en ny skön seger då gästande Motala fick åka hem utan poäng. Matchvinnare blev Jarkko Oikarinen och den rutinerade finländaren ser ut att kunna bli väldigt viktig för laget den här säsongen. En annan spelare som gjorde bra ifrån sig igår var målvakten Jonathan Skymbäck, han räddade samtliga 24 puckar som kom flygande och det var hans första nolla för säsongen. 
 
Jarkko Oikarinen fortsätter att spela bra i Kalmartröjan.
Foto: Tove Dolff
 
 
I övrigt kan vi notera att Boro/Vetlanda fortsätter sin framfart, igår besegrades Osby med klara 5-1 och man är hack i häl på serieledande Kalmar. Stjärnbacken Daniel Ljungkvist (tidigare i Södertälje & HV71) har fått en bra start på säsongen, igår gjorde han ett mål och med sju inspelade poäng ligger han trea i backarnas poängliga. Den här serien ser ut att kunna bli ett riktigt getingbo, det skiljer bara tre poäng mellan ettan och femman i tabellen så varje omgång kommer bli intressant att följa. 
 
På söndag kan vi se fram emot Mörrums möte med Kalmar och mötet mellan Olofström och Motala kan också bli intressant att följa, båda lagen behöver vinna för att få lite närkontakt med lagen ovanför dem i tabellen.