Tyringe - Halmstad: 5-2
Helsingborg - Troja/Ljungby: 5-3

4 punkter från kvällen
1) Helsingborgs superskräll
Inget ont om Helsingborg men visst var det en rejäl skräll att man lyckades vinna med 5-3 hemma mot Troja-Ljungby, ett lag som låg åtta poäng före inför dagens match. Hemmalaget stod för en väldigt bra insats och man visade styrka genom att avsluta matchen med att göra två mål och vända 3-3 till 5-3. Segern gör att Helsingborg ligger fyra i den södra serien och man har bara en poäng upp till tredjeplatsen så visst är ska man hålla ett extra öga på just dem i framtiden. Här kan vi lyfta fram hemmakeepern Anton Svensson som räddade hela 51 skott.
2) Dominansen fortsätter
Asplöven fortsätter att visa vilket bra lag man är, ikväll tog man en säker 0-9 vinst borta mot Teg och nu har man samlat ihop flest poäng av alla lag i hela Hockeyettan. Kvällens match var avgjord redan efter den första perioden, då ledde gästerna med 0-4 och skottstatistiken (27-50) visar att det var klasskillnad.
3) Tätkänning för Hudiksvall
Ikväll stod Hudiksvall inför en på förhand tuff utmaning när succélaget Sollentuna kom på besök, man stod dock för en bra insats och segern var aldrig hotad. När ungefär halva matchen var spelad stod det 2-2 på resultattavlan men sedan drog hemmalaget ifrån och när Johan Nilsson satte 4-2 i början av den tredje perioden kändes matchen avgjord. Segern gör att Hudiksvall sakta men säkert närmar sig topplagen, nu har man bara sex poäng upp till förstaplatsen.
4) Christoffers superhelg
Kalixmålvakten Christoffer Rifalk hade en minst sagt lyckad helg, igår höll han nollan i matchen mot Teg och idag var det dags igen. I matchen mot Sollefteå stod 20-åringen för en ny match och räddade samtliga 26 skott, matchen vann Kalix med 0-3 och man tog därmed tre viktiga poäng i toppstriden. Den unge målvakten har varit bra hela hösten och en allsvensk chans kommer allt närmare.