Player's Corner: Träningsmatcher och regelbrott

 
Hej hej Bloggen
 
Senast vi hördes var när Calle sprang Cooper på rekordtid, trots dåliga skor. Sedan dess har en hel del hänt och vi är inne i ett av säsongens viktigaste lägen, perioden av träningsmatcher, perioden av Try-outs, perioden där vi bygger en grupp som skall fungera på bästa sätt som lag. 
 
Vi har hunnit avklara 3 träningsmatcher där vi mött Köpingx2 och Borlänge x2. 4 matcher, 4 förluster. Hur analyserar man det? Det gör man inte. Självklart analyseras en del individuellt och självklart analyserar tränarna en del i det legendariska tränarrummet. Men fakta som följer är att vi mönstrar en trupp med ca 14 nya spelare som tillammans med 13 ”gamla” spelare slåss om platserna i laget, det betyder att fokus inte legat på att nöta detaljer och speciella spelmoment under träningarna, det betyder att fokus ligger på att ta en plats i laget.
 
 
 
När solen på Tisdag stiger över Haninges vida ängar till ackompanjemang av Nynäsvägens brus så skall truppen till det närmsta vara klar och det är då arbetet med detaljer börjar, det är då spelare som Carl Olsson äntligen får återse sin favoritövning Powerplay. Vad händer förutom att träningsmatcher och nya bekantskaper avverkas då? Jo det är min favorittid på året, det är nu vi sätter prägeln på hur vi beter oss i omklädningsrummet. Det är nu vi bjuder in våra nya lagkamrater i gruppen. Det gör vi med 2 moment- Böteslistan och Inkilningen, det senare återbekommer jag till i ett senare inlägg.
 
Undertecknad har inte helt oväntat valt att ta taktpinnen för att skapa lite ordning och reda, det har för det första resulterat i en böteslista som vi exklusivt delar med bloggen. En böteslista finns förmodligen i de flesta hockeyomklädningsrum och även om de säkerligen ser lite olika ut så finns det alltid en punkt som dyker upp på samtliga listor genom åren.
 
 Haninge Anchors böteslista 
 
En punkt som för övrigt råkar vara min favorit- SUNT FÖRNUFT. Ni förstår ju själva hur långt man kommer med en lagom dos sunt förnuft, det är en given punkt där det av erfarenhet brukar bli extra dyrt för vissa spelare. Sunt förnuft kan till exempel delas ut till min kamrat Jesper Danielsson som MOT allt sunt förnuft valde att öppna en tonfisksallad på bussen på väg till Borlänge, en solklar böter således. En glad överraskning i årets Haninge har varit Christian Olsson som helt sonika valde att inkassera en femhundring på böteslistans första dag när han försov sig och missade träningen, men han såg i alla fall utvilad ut så vi hoppas det var värt pengen. Pengarna som hamnar i lagkassan går sen till en gemensam aktivitet, för spelarna i Anchors pratar vi skidor, vi pratar Sälen! 
 
Kort och gott, det händer en del i Anchors omklädningsrum just nu, ett omklädningsrum där jag just nu sitter och skriver samtidigt som jag roat noterar hur CO putsar på sina vapen (klubborna). I nästa inlägg kommer det bli lite materialkoll med CO. 
 
 
Vi hörs snart igen, XOXO /JJ