AHL-rutin till Hockeytvåan

Lilla Osby slår på den berömda värvningstrumman. 
 
Den här säsongen var man långt ifrån toppen, Osby IK slutade nia i Hockeytvåan södras grundserie och ett avancemang till Hockeyettan var aldrig aktuellt. Trots det så har man lyckats locka ett starkt namn till klubben, det är ingen mindre än Axel Blomqvist som ska spela i laget den kommande säsongen. Forwarden kommer senast från spel i Kristianstad som han spelade med i den allsvenska kvalserien så sent som igår. 
Med Axels kvalitéer och erfarenheter får vi en spelare som kommer ställa höga krav på sig själv och sin omgivning, vilket kommer vara viktigt för lagets utveckling kommande säsong, skriver klubben på sin hemsida. 
 
Den 22-årige forwarden kommer som sagt var senast från Kristianstad men säsongen inleddes faktiskt i ECHL innan han värvades till allsvenska Södertälje där det dock bara blev sju matcher i A-laget. I KIK-tröjan blev det 20 poäng vilket resulterade i sex poäng för den fysiske spelaren som har just Osby IK som moderklubb. 
 
 
 
2012 tog Blomqvist steget från Rögles J20-lag till Lethbridge Hurricanes och de tre kommande säsongerna skulle forwarden spendera i WHL innan han fick chansen att debutera i AHL-laget Manitoba Moose, där det blev totalt 33 matcher säsongen 2015/16. Axel var aldrig nära att få spela i NHL men det är ändå en väldigt stark värvning som borde göra Osby till ett bättre lag, man får in en erfaren men ändå hungrig spelare som vill framåt och då gäller det att hans nya medspelare följer med i samma riktning.