Ett välförtjänt avancemang

Idag skulle den allsvenska kvalserien avgöras. 
 
Inför kvällen hade Södertälje och Troja/Ljungby allt att förlora men man pallade för trycket, SSK besegrade Visby/Roma med 3-1 samtidigt som Troja tillslut kunde besegra Huddinge med 5-4 och avacemanget var därmed bärgat. För Södertäljes del så handlar det nog mer om lättnad än glädje, man kommer från en rätt misslyckad grundserie och hade pressen på sig inför kvalserien. 
 
Troja/Ljungby är utan tvekan värda sin allsvenska plats, man har gjort en väldigt fin säsong och även i kvalserien har man visat att man kan klara sig bra mot lag från en högre division. En som har stor del i avancemanget är Niclas Lehmann, forwarden har blivit bättre ju längre säsongen gått och under kvalspelet har 27-åringen gjort sju mål och han borde vara relativt säker på att få följa med upp till allsvenskan. 
 
Kristianstad har också gjort en väldigt bra säsong men nu på slutet har marginalerna varit emot laget och ikväll hade man inte styrkan att plocka de nödvändiga poängen mot Västerås, ett annat lag som också får spela i Hockeyettan till hösten. 
 
Dagens resultat
Västerås - Kristianstad: 2-1 (efter straffar)
Troja/Ljungby - Huddinge: 5-4 
Södertälje - Visby/Roma: 3-1 
 
Tabellen
1. Södertälje, 22 poäng
2. Troja/Ljungby, 21 poäng
3. Kristianstad, 18 poäng
4. Västerås, 15 poäng
5. Huddinge, 11 poäng
6. Visby/Roma, 3 poäng