Karnevalstämning i Peking - publikfavoriten stannar

Idag kom beskedet många längtat efter. 
 
Om man hejar på Vita Hästen så får man vara med om en hel del olika känslor, det kan vara allt från glädje när en spelare delar ut en fin tackling till besvikelse när säsongen tagit slut alldeles för fort. Under våren har många väntat på att få veta hur det skulle bli med Marcus Eriksson, Norrköpingssonen som varit en av lagets bästa och viktigaste spelare under många år. Idag kom beskedet. Eriksson stannar i klubben ytterligare tre säsonger. 
- Det är min moderklubb och jag tycker det är kul att spela hockey fortfarande, är inte beredd på att flytta härifrån och dra upp familjen utan vill driva Hästen framåt i utvecklingen, säger Eriksson till Norrköpings tidningar. 
 
Det här är givetvis underbara nyheter om man hejar på Vita Hästen, Eriksson är en av de stora publikfavoriterna samtidigt som han gjort flest matcher och poäng i klubbens historia. Han kommer dessutom från stan och gjorde sin poängmässigt bästa säsong i allsvenskan den gångna vintern, ett bevis på att 31-åringen är långt ifrån slut. Nu har klubben förlängt med sina fyra bästa poänggörare vilket är väldigt positivt, man har dessutom kvar sin förstemålvakt och grunden till nästa säsongs lag börjar sakta men säkert sätta sig. 
 
Förra veckan gjorde man sina två första värvningar, dels Norrköpingssonen Viktor Kokman som ansluter från Vimmerby där han gjort en väldigt fin säsong. Man blickade även över till andra sidan Atlanten där forwarden Villiam Haag hittades, han har spenderat de senaste åren i NCAA men har tidigare spelat juniorhockey i Frölunda där han även fått chansen att SHL-debutera.  
 
VITA HÄSTENS TRUPP 2017/18
Målvakter - Pontus Sjögren, Viktor Kokman (NY)
Backar - Daniel Josefsson, Ludvig Martinsson
Forwards - Marcus Eriksson, Jesper Samuelsson, Rickard Palmberg, August Gunnarsson, Mattias Kalin, Simon Mitman, Kevin Elgestål, Emil Eriksson, Villiam Haag (NY), Jacob Sundberg.   
 
Känslan är att lagets supportrar är relativt nöjda med hur lagbygget tar form, man sitter och drömmer om att Jimmy Andersson (senast i Karlskrona) ska återvända och en del vill nog även se Västeråsforwarden Niklas Lihagen i Himmelstalundshallen ytterligare en gång. Om det blir så återstår att se.