Västerås åker ut allsvenskan

Igår blev det helt klart - Västerås åker ur Hockeyallsvenskan. 
 
Inför den här säsongen var Västerås tippade att många att hamna någonstans på den övre halvan i allsvenskan (jag tippade dem som tia) men det stod tidigt klart att något inte riktigt fungerade och när grundserien summerades låg laget näst sist i tabellen. En ångestfylld kvalserie väntade. 
 
Även i kvalspelet har man varit något av en besvikelse och gårdagens vinst mot Visby/Roma till trots chansen att behålla sin allsvenska plats helt borta, man får därmed spela i Hockeyettan till hösten. Nu väntar något som Södertälje fick uppleva säsongen 2015/16, en höst och vinter i en serie där man förväntas vinna varje match och där allt annat än en snabb återkomst till allsvenskan vore ett misslyckande. 
 
Det är givetvis svårt att veta hur laget kommer ställa upp i höst men en del spelare ryktas redan vara påväg bort från klubben och många i truppen har utgående kontrakt. Spelare som Henrik Lundberg, Marcus Bergman, Lukas Zetterberg och Stefan Gråhns lär inte vara så värst sugna på att spela i Hockeyettan nästa säsong. 
 
VÄSTERÅS TRUPP 2017/18 (sett till kontraktslängden)
Anton Mylläri (back)
Mikael Frycklund (forward)
Fredrik Johansson (forward)
Niklas Lihagen (forward)
Markus Persson (forward)
 
Hur skulle du summera Västerås säsong? 
2
Madelene

Ett långdraget fiasko. Icke fungerande kedjor och allmänt uddlösa. Viss förbättring efter jul men ny kollaps i kvalet
/Taggen

Anonym

Ett långdraget fiasko. Icke fungerande kedjor och allmänt uddlösa. Viss förbättring efter jul men ny kollaps i kvalet
/Taggen