Allsvensk rutin till Visby/Roma

Hockeyettanlaget förstärker offensiven. 
 
Så sent som för ungefär en timme sedan kunde ni läsa om att Valbo signat Visby/Romas viktige målskytt Joakim Axman men laget ute på Gotland hade tydligen en plan. För en liten stund sedan gick man ut med nyheten att forwaren Markus Kinisjärvi är klar för laget, han kommer senast från spel uppe i Sundsvall. 
Markus är en mycket klok och spelskicklig center som dessutom besitter fina ledaregenskaper. Trots sina ringa 25 år så har han byggt på sig en hel del erfarenhet från viktiga matcher så väl i juniorlandslag som kvalserie mot SHL, Allsvenskan och Hockeyettan, skriver klubben på sin hemsida. 
 
Kinisjärvi är en ung men ändå väldigt rutinerad spelare, han debuterade i Hockeyallsvenskan redan säsongen 10/11 men hade svårt att ta en ordinarie plats i Västerås. Det gjorde att han lånades ut till ett antal lag, bland annat Vimmerby där han noterades för 15 poäng på 18 matcher säsongen 13/14. Säsongen avslutades dock i Sundsvall och det är där som 25-åringen spenderat de senaste tre säsongerna. Under sin första säsong i laget hade han stor del i det allsvenska avancemanget och nu skulle forwarden visa att han kunde spela på den nivån. Kinisjärvi stod för 25 poäng på 52 matcher men det gick sämre för laget och en säsong senare var man tillbaka i Hockeyettan. 
 
Forwarden kommer från en stark säsong där han bland annat stod för 33 assist på 42 matcher och det är just passningsspelet som är en av hans styrkor. Det här är utan tvekan en av Visby/Romas bästa värvningar under sommaren.